Urmărește emisiunea live


Proiect lege Cătălin Rădulescu. Silviu Macovei(PSD Iaşi): Îmi retrag semnătura

Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu

Deputatul PSD de Iaşi Silviu Macovei a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că îşi retrage semnătura cu privire la iniţiativa legislativă a deputatului Cătălin Rădulescu, de modificare a Codului Penal, menţionând că iniţial a semnat deoarece "orice iniţiativă trebuie supusă dezbaterii publice". 

Macovei a subliniat că semnătura pentru o iniţiativă nu înseamnă automat votarea acelui act şi nici nu înseamnă că nu mai poate fi modificat". 

"Opinia mea a fost fermă de la început că acele propuneri nu vor rămâne în forma iniţială. După cum am văzut cu toţii în aceste zile, opinia publică a fost vehementă contra acelor propuneri ale deputatului Cătălin Rădulescu. Luând în considerare cu toată seriozitatea opiniile exprimate public, am decis retragerea semnăturii mele faţă de această iniţiativă. Doresc să reafirm faptul că democraţia se referă la dreptul fiecăruia de a propune şi a oricui de a nu fi de acord cu acele propuneri, iar singura cale de a evita erori majore este dialogul şi dezbaterea", a afirmat deputatul PSD. 

Conform acestuia, iniţiativa deputatului Cătălin Rădulescu a apărut în contextul discuţiilor despre unele modificări necesare la Codul Penal, modificări care trebuie analizate şi gândite foarte atent de toţi actorii implicaţi în înfăptuirea actului justiţiei. 

"De aceea, sunt de părere că graba strică treaba şi tocmai de aceea avem termen până în aprilie 2018 să discutăm modificările necesare la Codul Penal. Am semnat o simplă iniţiativă legislativă, la fel cum toţi colegii semnează pentru fiecare iniţiativă şi propunere, adică tocmai pentru a le aduce în dezbatere publică şi în discuţiile parlamentarilor. Asta nu înseamnă că iniţiativa nu trebuie să treacă prin toate filtrele democratice prin dezbatere publică, analiză şi amendare atât în comisiile de specialitate, cât şi în plen. Personal, am intenţia clară de a amenda iniţiativa aşa cum a fost depusă spre dezbatere, iar varianta finală nu va arăta în niciun caz ca acum. Mai mult, o simplă iniţiativă poate fi modificată sau retrasă chiar de iniţiator dacă dezbaterea pe care o declanşează provoacă mai multe tensiuni decât rezolvă probleme", se menţionează în comunicat.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel