Proiect de ordonanță pentru 2018. Statul va suporta parțial CASS-ul pentru IT-iști

Guvernul Dăncilă vrea ca statul să suporte o parte din contribuțiile de asigurări de sănătate (CASS) pentru angajații din domeniul privat, din domeniul IT. 

Măsura este prevăzută într-un proiect de ordonanță de urgență emis de Ministerul Finanțelor Publice. 

Potrivit notei de fundamentare, scopul proiectului de act normativ este asigurarea venitului net pentru angajații din domeniul IT, cercetare-dezvoltare și inovare, precum și pentru cei care desfășoară activități cu caracter sezonier sau sunt încadrate ca persoane cu handicap grav sau accentuat, la același nivel pe care l-au avut pentru luna decembrie 2017, fără ca angajatorii acestora să fie obligați să facă un efort financiar suplimentar pentru acești angajați, în raport cu ceilalți angajați care nu beneficiază de scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii.

Condiție: Transferul de la angajator, la angajat

MFP spune că „măsura constă în suportarea de la bugetul de stat a unei părți din contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor în baza contractelor individuale de muncă cu normă întreagă aflate în derulare la data de 31 decembrie 2017 și care se încadrează în categoriile de persoane scutite de la plata impozitului pe venit potrivit art. 60 din Codul fiscal”. 

Pentru ca salariații să poată beneficia de noua facilitate fiscală, firmele la care aceștia lucrează trebuie să efectueze transferul sarcinii fiscale a contribuțiilor sociale de la angajator, la angajat. Astfel, firmele trebuie să majoreze salariile brute ale angajaților cu cel puțin 20% față de nivelul din luna decembrie, notează Start Up Cafe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel