Proiect de 240 de milioane de euro pentru reţelele de apă din 25 de localităţi din Olt, selectrat spre aprobare

Un proiect care va beneficia de finanţare europeană nerambursabilă de peste 240 de milioane de euro a fost selectat spre aprobare, a informat joi Compania de Apă Olt (CAO). 

Potrivit unui comunicat al CAO, prin acest proiect, având o valoare de 241 milioane de euro, se vor extinde şi moderniza reţelele de apă şi canalizare, se vor reabilita staţiile de pompare a apei uzate şi se vor construi altele noi în 25 de localităţi. Localităţile în care vor fi extinse şi modernizate reţelele de apă şi canalizare sunt: Slatina, Caracal, Balş, Corabia, Drăgăneşti-Olt, Dăneasa, Scorniceşti, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavăţu, Băbiciu, Scărişoara, Dobrosloveni, Fărcaşele, Izbiceni, Giuvărăşti, Tia-Mare, Rusăneşti, Şerbăneşti, Crîmpoia, Vişina, Bălteni, Perieţi, Schitu.

Finanţarea proiectului va fi asigurată în proporţie de 85% din Fondul de Coeziune, în proporţie de 13% de la bugetul de stat şi în proporţie de 2% de la bugetul local. După etapa de selectare în vederea aprobării urmează semnarea contractului de finanţare, care ar putea avea loc până la finalul anului, conform reprezentanţilor CAO. Proiectul are prevăzută o perioadă de implementare de şapte ani, din care trei ani pentru notificarea defecţiunilor, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel