PROGRAM TV Crăciun 2017. Ce vedem la televizor

taxa radio-tv
taxa radio-tv

Posturile de televiziune ne-au pregătit programe cu totul și cu totul speciale de Crăciun 2017. Vorbim despre emisiuni și filme pe care nu le puteți rata.

TVR 3 vă invită să serbaţi Naşterea Domnului urmărind un program special care aduce, în principal, spectacole de toate genurile pentru toate gusturile: de la folclor, colinde şi tradiţii, până la spectacole de teatru, lirice, de balet şi operă clasică.

Sâmbătă seară, ne pregătim de Crăciun cu două filme de suflet: „Gara pentru doi" (de la ora 20.00) şi „Crăciunul la castel" (de la ora 23.15). Seara de Ajun la TVR 3 o petreceţi urmărind de la ora 20.00 piesa de teatru „Piatra din casă"şi de la ora 22.00 spectacolul „Din lumina unui Crăciun" susţinut de Fuego, care ne aduce magia sărbătorilor de iarnă. De la ora 23.00, TVR 3 vă invită urmăriţi Concertul de Crăciun şi Sfânta Liturghie - în transmisiune directă din Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din Bucureşti.

Cele mai frumoase colinde româneşti vin la TVR 3 din întreaga ţară. Duminică, 24 decembrie (prima parte) şi luni, 25 decembrie (partea a doua) de la ora 19.00, programul Zestrea Ardealului ne aduce „Colinde la Palat" – de pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureş. În prima zi de Crăciun, la TVR 3 vin cu colinda şi cântece de sărbătoare artişti din Moldova (Viorica Macovei de la ora 8.00, Ansamblul studenţesc Arcanul de la 8,30 şi Ansamblul"Ciprian Porumbescu" de la ora 9.05), din Oltenia (Ansamblul Folcloric Maria Tănase de la ora 13.00), din Ardeal, Banat şi Bucovina (de la ora 15.00), din Baia-Mare (16.45).

Iubitorii spectacolelor lirice au la TVR 3, în fiecare zi, de la ora 20.00, un adevărat regal de balet şi opere clasice iar în prima seară de Crăciun, TVR 3 a programat de la ora 22.15 un eveniment susţinut de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca. Este vorba de concertul de Crăciun - Winter Delights. Vis de iarnă - ce cuprinde colinde din repertoriul international şi autohton.

PRO TV

La PRO TV, puteți vedea filme luni, 25 decembrie. Așadar, puteți urmări -  Epoca de gheață 4: Continente în derivă (11:00), Pinguinii domnului Popper (16:00) și Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron (20:30).

Antena 1

În seara de Ajun, pe 24 decembrie, de la ora 20.00, Antena 1 va difuza filmul de desene animate "Frozen – Regatul de gheață". Aventura continuă de la ora 22.00 în "Tomorrowland"! 

În prima şi a doua zi de Crãciun, echipa "Neatza cu Răzvan și Dani" le aduce telespectatorilor două ediţii de poveste: într-un decor de vis, împodobit ca pentru marea sărbătoare. Invitați unul și unul îi vor colinda pe simpaticii matinali: Rona Hartner, Nicole Cherry, Matteo, Alex Velea, Claudia Pavel şi Cristina Spătar sunt doar câţiva dintre cei care le vor călca pragul în prima zi de sãrbãtoare.

Ediții speciale au pregãtit și "Prietenii de la 11", în prima şi a doua zi de Crãciun. Printre colindătorii care le-au trecut pragul în zilele de sărbătoare se numără Amna, Roxana Nemeş, Fly Project, Sofia Vicoveanca, Andreea D, Tara, Grupul Mândre Trotuşene, Diana Matei şi taraful Cleante, alături de care Florin Ristei le pregăteşte un moment muzical de excepţie.

Luni, în ziua de Crăciun, de la ora 20.00, telespectatorii pot păși din nou pe un tărâm de poveste prin filmul de desene animate "Frumoasa și Bestia". 

Tot luni, 25 decembrie, de la ora 22.00, Antena 1 va difuza în exclusivitate concertul extraordinar de Crăciun al lui Ștefan Bănică. 

În ediția de Crăciun a emisiunii "Poftiți în vacanță", difuzată pe 26 și 27 decembrie, de la ora 20.00, surprizele se țin lanț. Toți invitații sunt părinți și sunt pregătiți să facă tot ce știu mai bine pentru a aduce bucuria pe chipul copiilor veniți în tabăra lui nea Mărin. 

În emisiunea "Acces direct" din 26 decembrie, Nicu Paleru și Emilia Ghinescu vin cu muzica lor de petrecere, iar Anda Adam, în noua ei postură de vedetă- reporter special, va dezvălui secrete din viața lui Liviu Teodorescu. 

TVR 1

Sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 18.00, colindăm în satul poetului Nicolae Labiş, cu Exclusiv în România. În preajma Crăciunului, echipa Exclusiv în România de la TVR 1 petrece sărbătorile în Bucovina. Mai exact, la Mălini, un sat unde cetele de colindători încă păstrează cu bucurie tradiţia. Prin urmare, în această ediţie specială, telespectatorii au parte de colinde şi bucate tradiţionale.

O comună din Delta Dunării a dat 25 de campioni olimpici şi mondiali la caiac şi canoe. Comuna Crişan, cu cele trei sate ale sale – Crişan, Mila 23 şi Caraorman – este, probabil, unică în lume din acest punct de vedere. Care erau visurile copiilor de odinioară şi care sunt cele ale copiilor de astăzi? Cum s-a schimbat Delta şi cum arată viitorul pentru oamenii Deltei? Ce s-a ales de cei care au adus glorie sportului românesc, dar şi de cei din mijlocul cărora s-au ridicat? Aflăm sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 21.00, din povestea campionilor Deltei spusă de Marian Voicu şi Cristi Ilea la Dosar România, pe TVR 1 şi TVR+.

Tot sâmbătă, de la 22.00, de la regizorul Daniel Sandu, invitatul Eugeniei Vodă la Profesioniştii, aflăm povestea filmului Un pas în urma serafimilor, dar şi propria poveste de viaţă a regizorului.

Obiceiul colindatului este prezentat, în toată splendoarea lui, de mari interpreţi ai folclorului românesc, de tineri şi cete de colindători sub genericul „Colind din suflet de român" în ediţia specială Tezaur folcloric de duminică, 24 decembrie, ora 12.50. 

Colegi de juriu la Vedeta populară, concurenţi la sarmale, la Politică şi delicateţuri: Sarmale în ţeavă de şorici, asta găteşte Mircea Dinescu pentru invitatul său, rapsodul Grigore Leşe, la ediţia Politică şi delicateţuri din Ajunul Crăciunului. Duminică, 24 decembrie, de la ora 15.30, la TVR 1, cei doi poeţi, unul al slovelor, celălalt al muzicii, ne reamintesc de tradiţiile şi obiceiurile din această periodă a anului. 

Tot în ajun de Crăciun, pe 24 decembrie, câţiva povestitori cunoscuţi relează cu har cum arăta Crăciunul în 1920, cum se sărbătorea la lotul naţional de gimnastică sau ne vor dezvălui cine este Moş Crăciun cel adevărat. Provocarea a fost lansată de Alina Amza, realizator TVR, iar cei care au răspuns sunt: actriţa Carmen Tănase, actorul Florin Zamfirescu, bloggerul Radu F. Constantinescu, istoricul Constantin Bălăceanu Stolnici, campioana olimpică la gimnastică Monica Roşu, interpreta şi actriţa Maria Buză, maica Gherasima de la mănăstirea Bistriţa. Ascultăm Poveşti de Crăciun la TVR 1 pe 24 decembrie, de la ora 17.00.

De la ora 19.00, în exclusivitate la TVR 1, jurnalista Cristina Andrei ne propune un interviu cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel. 

Nouă concurenţi, câstigătorii fiecărei ediţii din acest sezon, se întrec în semifinala Vedeta populară de la TVR 1 duminică, 24 decembrie, de la ora 21:00.

Pe 25 decembrie, când toţi copiii s-au trezit după seara feerică de colindat, Alina Sorescu îi invită la o emisiune special dedicată lor. O vor putea urmări la TVR 1 începând cu ora 12.00. 

Cântecul, jocul şi portul românesc în toată splendoarea lor le vom întâlni în ediţiile speciale Tezaur folcloric, pe care TVR 1 le difuzează şi pe 25 decembrie de la 13.00 şi de la 16.00. 

Cum Stela Popescu era nelipsită din programele de sărbători ale TVR, pe 25 decembrie, de la 17.00, TVR 1 a programat, din Arhiva TVR, Stela de 5 stele, o ediţie special dedicată iubitei actriţe.

Tot pe 25 decembrie, începând cu ora 21.00, ne delectăm la TVR 1 cu concertul Noaptea sfântă de Crăciun, pe care TVR 1 şi TVRi îl transmit de pe scena din Piaţa Constituţiei. Vom asculta piese celebre de Crăciun, reinterpretate într-un stil original de îndrăgiţi artişti români din diferite zone muzicale: Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Aurelian Temişan, Andrei Lazăr, Vlad Miriţă, Lavinia Goste, Andra, Nico, Marcel Pavel, Loredana, Cornel Ilie, Mihai Georgescu, acompaniaţi de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Band-ul Andrei Tudor, conduse de dirijorul Andrei Tudor şi Grupul vocal „Acapella", condus de George Miron. Prezintă Iuliana Tudor şi Aurelian Temişan.

Seara de 25 decembrie, ora 23:00, se încheie la TVR 1 cu povestea campaniei Pachete de Crăciun pentru Izolaţi în România, care a însemnat 450 de pachete din România, Germania, Austria, Anglia, SUA, Turcia, Franţa, Italia. Toate acestea au ajuns sus în munţi, la Izolaţi în România.

A doua zi de Crăciun, sărbătoarea continuă la TVR 1 cu concertul Iarna Simfonic Aniversar, susţinut de Tudor Gheorghe. Cel mai împătimit interpret al baladelor şi poeziilor româneşti, maestrul Tudor Gheorghe va încânta publicul TVR 1 cu o serie de poeme de iarnă şi colinde simfonice. Marţi, 26 decembrie, de la ora 21.00.

[citeste si]

Pe 27 decembrie, a treia zi de Crăciun, Părintele Constantin Necula revine în platoul emisiunii România 9 pentru a vorbi despre tradiţiile sfinte de Crăciun, despre ce mai înseamnă să fii român în ziua de azi şi ce ne defineşte ca popor, dar şi despre o reîntoarcere a tinerilor la biserică şi la spiritualitate. Care crede că este trăsătura cea mai importantă a politicianului român, dacă ducem lipsă de modele sau nu şi cum am putea să ne punem ţara în valoare sunt câteva dintre subiectele discuţiei dintre preotul Necula şi moderatorul Ionuţ Cristache la ediţia specială România 9, din 27 decembrie, ora 21.00.

Antena 3

Duminică, de la ora 10:00, la News Magazine, puteți urmări un interviu cu Cătălin Botezatu. Stela Enache, Ionela Prodan și Cătălin Crișan vă așteaptă pe 24 decembrie, la Antena 3, de la ora 20:00, să vă cânte și să vă încânte. Emisiunea este realizată de Mihaela Bîrzilă. Dana Grecu vă așteaptă duminică la "Adevăruri de viață". Luni, 25 decembrie, puteți vedea un interviu cu Simona Halep realizat de Oana Zamfir.

TVR 2

De Crăciun, Iuliana Tudor, Irina Păcurariu și Dragoș Pătraru fac spectacol la „Câștigă România!"

Virgil Ianțu a pregătit ediții speciale la TVR 2. Pe 25 decembrie, de la ora 20.00, vom cunoaște copii excepționali, iar vedetele televiziunii publice vin a doua zi să-și testeze cunoștințele de cultură generală. Sumele câștigate vor fi donate unei tinere care a reușit dintr-un scaun rulant să sfideze obstacolele vieții.

„Câștigă România!" e cu și pentru copii în prima zi de Crăciun. Pe 25 decembrie, de la ora 20.00, șase elevi de nota 10, talentați dar și medaliați la festivaluri și concursuri naționale, se vor întrece într-o ediţie specială „Câștigă România!", pe TVR 2. Despre copiii pe care îi veți cunoaște, Virgil Ianțu spune că sunt un exemplu și că este impresionat de efortul lor.

Belciu Carla Maria (12 ani, Alba Iulia), Tironeac Matei (12 ani, Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava), Maya-Maria Holca (11 ani, din Râmnicu Valcea), Tudor Alexia Iris (12 ani, Miercurea Sibiului, Jud. Sibiu), Coman Ariana Georgiana (12 ani, Fălticeni) și Costache Mihai (11 ani, Iași) au venit curajoși și gata să răspundă întrebărilor lui Virgil Ianțu. Ei vor concura în echipă, câte doi la un pupitru. Premiile ediției speciale sunt atractive și, pentru că Moș Crăciun vine pe 25 decembrie, fiecare concurent va primi un voucher în valoare de 500 euro, un aparat foto, dulciuri, dar și albume de la Editura Litera. Doi dintre participanți, cea mai bună echipă, vor fi recompensați și cu câte o tabletă.

Telespectatorii TVR 2 sunt așteptați și marţi, 26 decembrie, la o ediție de neratat „Câștigă România". De la ora 20.00, Irina Pacurariu, Iuliana Tudor și Dragoș Pătraru, îndrăgite vedete al televiziunii publice, intră în competiție pentru o cauză umanitară unică. Cu umor și multă dăruire, cei trei vor concura să strângă o sumă importantă de bani care va fi donata unei tinere excepționale, un medic ce a reușit să sfideze dintr-un scaun cu rotile obstacole ale vieții de neimaginat.

Această listă va fi actualizează în momentul în care vom afla ce surprize ne-au pregătit și alte televiziuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel