PROGNOZA METEO. VREMEA în weekend, în BUCUREȘTI și-n țară

PROGNOZA METEO. VREMEA în weekend, în BUCUREȘTI și-n țară Vremea va fi instabilă în weekend, cu ploi și căderi de grindină în unele zone, mai puțin pe litoral, acolo unde va fi mai rece decât ar fi trebuit să fie în mod normal în această perioadă, dar nu va ploua decât începând cu duminică noaptea. 

PROGNOZA METEO. VREMEA în weekend, în BUCUREȘTI și-n țară


Vremea în țară

”Sâmbătă, în țară, vremea va deveni treptat instabilă, vorbim de vestul, sud-vestul țării, local în partea de centru și zonele de munte unde mai ales în a doua parte a zilei, spre seară și noaptea vor fi înnorări accentuate, se vor semnala averse, descărcări eletrice și intensificări ale vântului, existând posibilitatea apariției fenomenului de grindină. În restul țării, în jumătatea de est, va fi cer variabil, fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi reduse și se vor semnala doar pe suprafețe mici. Temperaturile maxime vor fi într-o ușoară creștere față de ziua de vineri și anume maxime în țară cuprinse între 21 și 30 de grade Celsius, maxima cel mai probabil în Lunca Dunării”, a declarat meteorologul de serviciu din cadrul ANM, potrivit Mediafax. 

Prognoza meteo pentru București

În București vremea va fi frumoasă, cu temperaturi într-o ușoară creștere.

”La București, sâmbătă va fi o vreme în general frumoasă, chiar dacă spre seară ar putea să apară înnorări, ploile ar putea apărea în noaptea de sâmbătă spre duminică, deci o zi bună. Maximele vor fi de 28, cel mult 29 de grade Celsius”, au precizat reprezentanții ANM.

De duminică se strică VREMEA în toată țara

”Duminică, în țară, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, de această dată în cea mai mare parte a țării. Vor fi în toate regiunile averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scută durată ale vântului. De asemenea se vor semnala căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate local, 20-25, chiar peste 30 l/mp. Mențiunea este că în partea de est a țării, mare parte din Moldova și Dobrogea vor fi mai puține înnorări chiar cu multe ore cu soare, zone unde vor fi de fapt și cele mai ridicate temperaturi. În noaptea de duminică spre luni vom vorbi și acolo de instabilitate atmosferică”, informează meteorologul de serviciu. 

Duminică, în Capitală se vor semnala înnorări temporar accentuate și, din când în când, averse chiar și cu caracter torențial. Temperaturile vor fi în scădere și nu vor depăși pragul de 25 de grade Celsius.

VREMEA la MARE și la munte

La mare, turiștii se vor bucura de o vreme favorabilă, fără ploi, cel puțin până la începutul săptămânii viitoare. În zonele de munte însă, vremea va fi caracterizată de ploi și intensificări ale vântului.

"Pe litoral, vremea se va schimba abia duminică spre seară, sâmbătă nu vor fi semnalate ploi, ca urmare cei care merg și se vor întoarce duminică după-amiază sau seara vor avea două zile bune. În ceea ce privește zonele de munte, lucrurile stau puțin diferit. Încă de sâmbătă, în Munții Apuseni, o parte din cei Meridionali și Orientali, apar înnorările și acele averse cu caracter torențial, iar duminică în toate zonele montane vor fi averse și descărcări electrice, deci o vreme instabilă", precizează meteorologul de serviciu.

Începutul săptămânii viitoare ne va aduce o vreme mai răcoroasă, cu ploi mai mult în zonele estice, sud-estice și în zonele montane, cu precădere în Munții Meridionali și Orientali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel