EXCLUSIV  Profesor român, despre una dintre cele mai mari DESCOPERIRI: În nebunia lui, e un RATAT. Scrisoarea care a schimbat lumea

Alexandru Mironov a discutat în exclusivitate pentru DC News despre imposibilitatea de a călători prin spațiu, făcând și o paralelă cu navigatorul Cristofor Columb, care a descoperit accidental America, fără însă să înțeleagă faptul că descoperise un nou continent.

Având în vedere că cea mai apropiată stea de Pământ este la 4.6 ani lumină, asta ar însemna ca omenirea să aibă capacitatea de a călători cu viteza luminii (aprox. 300.000 km/secundă), ceea ce în prezent pare imposibil, ne-ar trebui nu mai puțin de 4.6 ani până la următoarea stea, în timp cele mai apropiate sisteme solare în care am avea speranță să găsim viață se află la 40-50 de ani lumină.

În ceea ce privește posibilitatea ca specii extraterestre să fi pornit cu sute de mii de ani înaintea noastră în călătoria spațială, asemenea lui Columb, în exploatarea necunoscutului, profesorul Alexandru Mironov este tranșant.

”De ce să o fi făcut? Columb nu avea în față asemenea formule matematice, ci doar nebunia lui. În plus, el avea o trecere foarte mare la superiorii lui imediați. E celebră scrisoarea pe care Regina Isabella i-a trimis-o înainte de plecare: ”și chiar dacă pământul pe care îl cauți, nu există, fie ca Dumnezeu să-l creeze pentru a-ți răsplăti cutezanța”. Cu scrisoare ca aceasta, de la Regină, pleci, te duci ca nebunul să găsești India, pe care nu a găsit-o.

Columb e un ratat. El a ratat. Zicea că se duce în India să aducă mirodenii, dar a găsit cu totul altceva. E îngropat acum la Sevilla, deși nu e sigur că e el acolo”, a explicat profesorul Alexandru Mironov pentru DC News. 

Declarația de la minutul 53:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel