Profesoară, deranjată de zgomot: Oamenii politici ne consideră cantitate neglijabilă

O profesoară de la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, a afirmat că şi-a anulat un curs din cauza zgomotului din Piaţa Universităţii.

Ecaterina Lung a scris pe Facebook: ”În aproape 25 de ani de experienţă didactică, este pentru prima oară că a trebuit să anulez un curs pentru că nu mă mai înţelegeam cu studenţii. Adică nu ne mai puteam auzi unii pe alţii datorită vacarmului din Piaţa Universităţii, de la statui, unde staţiile de amplificare răgeau la maximum, cu ocazia probelor de microfon pentru nu ştiu ce concert. Asta în timpul cursurilor pe care noi ar fi trebuit să le ţinem la Facultatea de Istorie. Mulţumim din inimă Primăriei Generale a Bucureştiului şi doamnei primar general, Gabriela Firea, pentru consideraţia deosebită arătată învăţământului”. 

Ea a afirmat că a făcut acest gest din cauză că zgomotul îi deranja pe studenţi.

"(...)Că pe noi, profesorii, oamenii politici ne consideră o cantitate neglijabilă nu mă mai miră de multă vreme. Dar mă supără că nu le pasă de cei tineri, de cei puţini pentru care educaţia mai are o valoare", a mai spus Ecaterina Lung.

Un alt profesor universitar, Antoniu Bogdan, s-a declarat deranjat de zgomotul din piaţă, care "acoperă vorbirea şi blochează gândirea".

"(...) Pentru noi, cadre didactice şi studenţi, este o problemă mai veche. Am trăit în anii '90 "plăcerea" de a asculta manele, în primul deceniu al noului mileniu "ritmurile" Coca-Cola, iar în prezent mă "delectez" cu bubuiturile năuce ale repetiţiilor pentru sărbătorile populare din aceeaşi Piaţă a Universităţii. Asemănări ? Un zgomot asurzitor ce-ţi rupe timpanul, îţi acoperă vorbirea şi îţi blochează gândirea. Diferenţe? Pe vremuri ieşeam pe geamul sălii de seminar de la parter şi le strigam vânzătorilor ambulanţi de casete piratate să plece. Culmea, o făceau! Acum? Autorităţile locale ne spun să înţelegem situaţia.. oare aceste autorităţi înţeleg situaţia şcolii româneşti ?", a afirmat cadrul didactic universitar pe Facebook.

[citeste si]

El le-a mulţumit studenţilor săi pentru modul în care au acţionat şi pentru mesajul transmis că vor să studieze.

Mai mulţi studenţi de la Facultatea de Istorie au protestat marţi în faţa scenei unde are loc concertul, afişând pancarte pe care scria: "De Ziua Europei nu ne lăsaţi să învăţăm".

În Piaţa Universităţii se desfăşoară un concert care reuneşte formaţii precum O-zone, Inna, Carla's Dream, Alexandra Stan, Fly Project, Morandi şi Akcent. Primăria Capitalei a precizat că evenimente precum concertul de marţi din Piaţa Universităţii au mai fost organizate, fără să întâmpine reclamaţii, dar, pe viitor, municipalitatea va ţine cont de doleanţele Facultăţii de Istorie şi va încerca să remedieze eventualele neajunsuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel