EXCLUSIV  Prof dr Monica Pop: Transplantul de cornee în România, la Academia de Sănătate

Prof dr Monica Pop. Foto: DC News
Prof dr Monica Pop. Foto: DC News

Prof dr Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, membru al Consiliului Științific al Agenției Naționale de Transplant, vine luni, 5 august 2019, la emisiunea Academia de Sănătate, ca să explice care este situația în transplantul de cornee în România. Când, cum și cui se face keratoplastia. Emisiunea va fi transmisă, simultan, de la ora 11.00, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical.

Născută la Cluj-Napoca, prof dr Monica Pop este medic primar oftalmolog și doctor în șetiințe medicale, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, membru al Consiliului Științific al Agenției Naționale de Transplant și profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București.

Transplantul de cornee, particularități și dificultăți

Cunoscutul oftalmolog vine luni, 5 august 2019, la emisiunea Academia de Sănătate, ca să explice care este situația în transplantul de cornee în România - keratoplastia, la ora actuală. Invitata academicianului profesor doctor Irinel Popescu va explica, printre altele, cum se face transplantul de cornee și în ce patologii din oftalmologie este indicată keratoplastia.

Cei doi specialiști vor detalia și stadiul actual al transplantului în România, câte intervenții s-au făcut și care sunt particularitățile transplantului de cornee, care se face după alte reguli decât cel de ficat sau de rinichi, spre exemplu.

Reputatul specialist va arăta și care sunt dificultățile pe care le întâmpină medicii care fac această procedură, inclusiv prejudecățile de care se lovește acest program, dar și cât de mare este lista de așteptare pentru transplantul de cornee și care e nevoia reală de donatori.

Emisiunea, care va fi de fapt prima parte a interviului cu reputatul oftalmolog, va fi transmisă, simultan, de la ora 11.00, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel