EXCLUSIV  Prof. dr. Cristian Gheorghe, interviu: Cancer digestiv, semne premergătoare, depistare precoce

Cristian Gheorghe, interviu la "Academia de Sănătate" cu Irinel Popescu
Cristian Gheorghe, interviu la "Academia de Sănătate" cu Irinel Popescu

Prof. dr. Cristian Gheorghe vorbește despre depistarea cancerelor digestive, în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată la DC News de prof. dr. Irinel Popescu, președintele Academiei de Științe Medicale. 

Înainte de a apărea boala canceroasă în sfera digestivă există niște semne premergătoare. Depistat în această fază, cancerul poate fi învins. Rolul gastroenterologului în depistarea precoce a cancerului digestiv este hotărâtor.

Prof. dr. Cristian Gheorghe, reputat gastroenterolog la Centrul de Gastroenterologie și Hepatologie din cadrul Institutului Fundeni, subliniază importanța depistării precoce a cancerelor digestive: „Pentru depistarea precoce există în lume, în general, ideea de screening și de supraveghere. Screeningul se referă la populația standard, iar supraveghere la populația cu risc crescut. Sunt două noțiuni extrem de importante, pentru că sunt necesare investigații la o populație la care încercăm să depistăm în stadii cât mai precoce cancerul sau să depistăm așa-numitele leziuni precanceroase”. 

În multe dintre afecțiuni există aceste leziuni premaligne, care odată diagnosticate pot fi tratate. „Nu se mai ajunge la diagnosticul de cancer sau, în situațiile cel mai des întâlnite la pacienții cu risc, diagnosticăm un cancer precoce și atunci terapia pe care o propunem pacientului este una cu tentă curativă”, precizează prof. dr. Cristian Gheorghe. 

Urmărește răspunsul complet în video:

Vezi interviul integral aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel