Producătorul Renault, pregătit să facă parte din proiectul european în domeniul bateriilor pentru vehiculele electrice

Renault este pregătit să facă parte din proiectul european în domeniul bateriilor pentru vehiculele electrice dacă va fi oportun din punct de vedere economic, a afirmat, miercuri, preşedintele grupului auto francez, Jean-Dominique Senard, transmite Reuters.

,,Suntem în totalitate în favoarea unui astfel de proiect, este doar o chestiune de a discuta împreună cum să facem un plan viabil economic. Trebuie să fie oportun din punct de vedere economic', a declarat şeful Renault, în timpul unei audieri în Parlamentul Franţei.

Şi Comisia Europeană a lansat recent propria sa alianţă în domeniu, European Battery Alliance (EBA), în ideea de a sprijini dezvoltarea producţiei europene de baterii pentru autovehiculele electrice. În prezent, majoritatea bateriilor pentru vehiculele electrice se produce în Asia, piaţa fiind dominată de firmele nipone Panasonic şi NEC, grupurile sud-coreene LG şi Samsung, de companiile chineze BYD şi CATL şi de Tesla în SUA. În aprilie, Franţa şi Germania au iniţiat primul consorţiu european de baterii pentru autovehiculele electrice, din care fac parte grupul francez PSA, cu subsidiara sa germană Opel, şi producătorul francez de baterii Saft.

De asemenea, luna trecută Germania a anunţat că statele europene discută crearea unui al doilea consorţiu, din care ar putea face parte BMW, BASF, Varta şi BMZ. Joi este programat la Bruxelles un summit dedicat proiectului european în domeniul bateriilor pentru vehiculele electrice.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel