Urmărește emisiunea live


Producție mere. Prețurile la mere ar putea exploda, din cauza producției foarte slabe

Dieta cu mere
Dieta cu mere

 Şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Mureş, Ioan Rus, a declarat joi că pomicultorii din judeţ au suferit în acest an pierderi fără precedent din cauza îngheţului din primăvară, obţinând o producţie de mere de doar 6.313 de kilograme la hectar, faţă de o producţie normală de 19.000 -20.000 de kilograme la hectar.

"E o producţie de 30% faţă de potenţial. Faţă de 19-20 de tone la hectar, cât ar fi trebuit să realizăm, am realizat doar 6.313 kilograme de mere pe hectar. În perioada 21-22 aprilie am avut îngheţul târziu de primăvară, probabil dacă scăpam de îngheţul din perioada 21-22 era bine, realizam totuşi 70%, numai că temperaturile negative s-au repetat, s-au înregistrat şi în perioada 3-5 mai, şi rezerva de flori care a mai rămas a fost afectată de al doilea val de îngheţ", a spus Ioan Rus.

Conform acestuia, cei mai afectaţi au fost pomicultorii din zona Reghin, care au rămas fără aproape niciun fruct pe pomi, indiferent că a fost vorba despre mere, pruni, cireşi sau vişini.

Directorul DADR Mureş a precizat că dintre pomicultorii afectaţi de îngheţ, doar patru au avut asigurări şi şi-au putut recupera paguba, restul fiind nevoiţi să apeleze la înţelegerea furnizorilor de inputuri pentru a mai diminua presiunea financiar, relatează Agepres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel