Procurorul general elveţian, reales în pofida modului în care a gestionat scandalul de corupţie Fifagate

Cele două Camere ale Parlamentului Elveţian l-au reales miercuri pe Michael Lauber în funcţia de procuror general federal, în ciuda gestionarii sale controversate a scandalurilor de corupţie din jurul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), scrie AFP.

Lauber, 53 de ani, este la al treilea mandat, fiind votat de 129 de parlamentari din 243. Votul pozitiv al Camerelor reunite a fost dat în pofida faptului că avizul Comisiei juridice privind realegerea lui Lauber era unul negativ ca urmare a implicării personale a acestuia în procedurile ce-l priveau şi a hotărârii Tribunalului penal federal care a constatat că acesta nu a fost imparţial în scandalul de corupţie care a zguduit FIFA.

În luna mai, Comisia juridică a Parlamentului elveţian decidea să amâne cu aproximativ trei luni decizia privind realegerea procurorului general elveţian, Michael Lauber, responsabil cu anchetele privind scandalul de corupţie de la Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA). Această decizie a fost luată în urma deschiderii unei 'anchete disciplinare' a autorităţii de supraveghere a Parchetului elveţian (AS-MPC) împotriva lui Michael Lauber, după dezvăluirile din presă conform cărora acesta ar fi avut o întâlnire secretă, în 2017, cu preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care este şi el elveţian. Această anchetă urmărea să stabilească dacă Lauber a comis 'eventuale încălcări ale îndatoririlor funcţiei sale' în cadrul procedurilor împotriva FIFA.

La acel moment, Comisia juridică menţiona că are menirea de a se pronunţa asupra realegerii procurorului, dar că 'nu vrea să se pronunţe în acel climat de tensiuni'. Michael Lauber, aflat la conducerea parchetului elveţian din 2012, afirma că intenţionează să candideze pentru al treilea mandat, în ciuda anchetei disciplinare pe care a criticat-o vehement. În raportul său de activitate, prezentat la finele lunii aprilie, AS-MPC a legitimat primele două întâlniri dintre Lauber şi Infantino, care au fost dezvăluite în ancheta 'Football Leaks', dar media elveţiană a făcut referire şi la o a treia întâlnire între cei doi, lucru negat de Lauber.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel