Procurorii Man şi Ardelean, revocare. Decizia CSM

Mihai Ciobanu / 30 ian 2019 / 11:05

Secţia pentru procurori a CSM discută, în şedinţa de miercuri, 30 ianuarie, solicitarea de revocare din funcţie a procurorilor DNA Oradea Ciprian Man şi Cristian Ardelean.

Update: CSM a avizat pozitiv solicitarea venită din partea DNA privind revocarea procurorilor DNA Oradea, anunţă Antena 3. Decizia a fost luată de către CSM cu unanimitate de voturi. 

Ştirea iniţială: Procurorii DNA Oradea implicaţi în scandalul înregistrărilor, ar putea fi revocaţi din funcţie. Secţia pentru procurori a CSM discută, în şedinţa de miercuri, două cereri în acest sens. Este vorba despre:

1. Solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării lui MAN CIPRIAN FLORENTIN, din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie.

2. Solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării lui ARDELEAN CRISTIAN MARIUS, din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Solicitarea vine după apariţia în spaţiul public a unor înregistrări în care sunt surprinse discuţii în care se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica în ei". 

Vezi şi: Furtuna Gabriel face prăpăd în Franţa

Bancă Naţională, nou guvernator. Anunţ oficial