Procurorii DIICOT au trimis Dosarul Caracal la Parchetul General

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Procurorii DIICOT au trimis, luni, dosarul „Caracal” la Parchetul General, șeful PG, Bogdan Licu urmând să examineze, alături de un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (SIC), probatoriul strâns în acest caz.

„În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) dosarul „Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior”, anunță Ministerul Public.

Procurorul general al PICCJ, Bogdan Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (SIC) și Secției de urmărire penală și criminalistică (SUPC) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri. „Referatul va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”, conchide sursa citată.

Ce a declarat Gheorghe Dincă

Dincă a retractat că ar fi ucis-o pe Luiza, apoi a aruncat două nume de persoane complici pe masa anchetatorilor, M.P. si S.B. (un bărbat şi o femeie), pe care Dincă le-a descris fizic. S-a dovedit a fi ficţiune, pentru că procurorii au căutat imediat în baza de date la care au acces, au găsit doar o singură femeie în România cu acest nume, care nu corespundea în niciun fel cu spusele inculpatului, bărbaţi erau câţiva, dar nici ei nu corespundeau.

S-a făcut imediat, în cazul lor, recunoaştere de pe planşe foto şi Dincă nu a recunoscut pe nimeni, acest aspect fiind susţinut în spaţiul public şi de avocaţii Tonel Pop şi Carmen Obârşan, care au participat la audierea din 9 ianuarie 2020. Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, două omoruri calificate şi profanare de cadavre. Prin acelaşi rechizitoriu, DIICOT va sesiza instanţa şi cu privire la Ştefan Risipiţeanu, acuzat de violarea Luizei Melencu. Acesta şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel