Procuror, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Vasile Balaican, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa la data faptei, pentru trafic de influenţă.

În dosar a fost deferit justiţiei şi Răzvan Dimoftache, pentru cumpărare de influenţă. Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi Agerpres, în 10 februarie şi 5 martie 2012, Vasile Balaican a primit de la Răzvan Dimoftache suma totală de 500 de euro în două tranşe pentru a-şi trafica influenţa pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.

DNA precizează că magistratul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra procurorului respectiv care instrumenta dosarul în care Dimoftache era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei. Anchetatorii susţin că Vasile Balaican a promis că îl va influenţa pe procuror astfel încât acesta să dispună faţă de Răzvan Dimoftache o soluţie favorabilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel