Procuror şef european, procedură contestată de un înalt oficial european

Justiție
Justiție

Procedura de selectare a procurorului şef european este contestată de un înalt oficial european. 

România TV anunţă că ministrul italian al Justiţiei, Alfonso Bonafede, contestă procedura de selectare a procurorului şef european. Potrivit sursei citate, acesta ar fi declarat că procedura ar fi fost netransparentă, că "ar fi existat şi varianta să se opteze pentru o listă mai lungă însă s-a optat pentru o listă scurtă, de trei nume". Acest lucru ar fi afectat şi Italia. Din cauza restrângerii numărului de candidaţi, Italia nu a putut să participe cu niciun candidat, relatează România TV, citându-l pe ministrul Justiţiei din Italia. Oficialul european a cerut explicaţii în toate locurile oficiale, făcând o serie de solicitări în acest sens. 


"Niciunul dintre candidații noștri, cu toată greutatea și autoritatea, competența și experiența, nu a ajuns la ultimul trio. Mi-am exprimat deja toate îndoielile, iar țara noastră a făcut-o în toate instituţiile oficiale, solicitând de asemenea şi lămuriri", a subliniat ministrul Alfonso Bonafede.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a obţinut cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European. Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot. Decizia finală urmează a se lua, cel mai probabil, la finele acestei luni. Având în vedere că Laura Codruţa Kovesi este candidatul ales de comisiile parlamentare pentru funcţia de procuror-şef european, iar Consiliul UE a stabilit ca Jean-François Bohnert să fie desemnat pentru şefia Parchetului UE, o negociere va avea loc între Parlament şi Consiliu, pentru a ajunge la un consens.

Vezi şi: Tudor Ciuhodaru, apel de urgenţă: Vreau toleranță zero!

Tăriceanu, solicitare DNA. Decizia Biroului Permanent al Senatului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel