Procuror european. Toader: Cine poate candida

Justiție
Justiție

Tudorel Toader a precizat, după şedinţa de Guvern de marţi, cine poate candida pentru poziţia de procuror european din partea României. 

Ministrul Justiţiei a anunţat că România trebuie să facă trei nominalizări pentru o poziţie de procuror european. Cât priveşte la persoanele care se califică pentru a candida, Toader a precizat: "Poate participa, candida un procuror, dar și un judecător. Deci procurorul european poate fi un actual procuror sau judecător, care va fi inclus în lista de trei, unul va fi desemnat și cel care va fi ales se va suspenda din exercițiul demnității de procuror sau judecător. După încetarea mandatului, va reveni pe funcție."

În ceea ce priveşte termenul limită pentru înaintarea propunerilor, Tudorel Toader a anunţat: "Aceasta este esența ordonanței pe care Guvernul a adoptat-o astăzi și va fi publicată în Monitorul Oficial. Intră în vigoare chiar din ziua în care se publică. Vom declanșa procedura de selecție a celor trei candidați, pentru ca până la 31 martie să înaintăm propunerile României, cei trei candidați".

Vezi şi: OUG Toader. PROTEST 19 februarie: Toți la Guvern! Acum!

Karl Lagerfeld a murit. Personalităţi din lumea modei, mesaje

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel