Procuror DNA Timişoara, sinucidere. Dan Voinea: Motivele gestului

Generalul Dan Voinea a comentat, la România TV, cazul procurorului de la Timişoara care s-a sinucis în această dimineaţă. 

Procurorul militar Dan Voinea a vorbit despre motivele care ar putea sta la baza gestului extrem făcut de către procurorul DNA Timişoara. 

"Pot fi şi probleme legate de dosarele pe care le avea în lucru, dar poate fi şi o problemă personală. Acest gest suicidal trebuie să dea de gândit celor care recrutează magistraţi pentru că nu au ce căuta în parchet oameni care sunt predispuşi la asemenea gesturi. Aici trebuie să înveţi să lupţi cu infractorii, e o muncă grea care, într-adevăr, îţi dă de multe ori tulburări de comportament pentru că asta este munca cu infractorii. Dar nu este singurul caz: ştiţi cazul Panait care s-a aruncat de la etajul patru, sau cel care s-a spânzurat în tren. Au fost cazuri de procurori care s-au sinucis, de aceasta spun că ar trebui ca selecţia din punct de vedere al examenului psihologic să fie mai riguroasă", apreciază Dan Voinea.

Presiuni pentru ambele tabere

Întrebat dacă acest gest ar putea fi influenţat de faptul că Secţia pentru investigarea magistraţilor pune, iată, sub lupă procurori, la fel şi Inspecţia Judiciară şi dacă este posibil ca secţia DNA la care lucra sa fi fost vizată de posibile investigaţii de acest gen, Dan Voinea a declarat: "Este posibil şi un asemenea scenariu. Până în prezent ştiinţa medicală nu a reuşit să răspundă de ce se sinucid oamenii, chiar dacă unii mai lasă câte un bilet. Este o problemă de comportament, o problemă care probabil că în viitor se va rezolva într-un fel sau altul, dar tot medical. Însă ceea ce s-a întâmplat acum la Timişoara este legat sigur de atmosfera în care a trăit acest procuror, cea de acasă, cea de la serviciu, relaţia cu şefii. Sunt victime şi de o parte şi de alta. Sunt sinucigaşi în rândul magistraţilor dar şi în rândul victimelor magistraţilor, am avut atâtea cazuri de oameni care au ieşit de la DNA şi s-au sinucis."

Vezi şi: Un procuror DNA s-ar fi sinucis în sediu!

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru toate zodiile: Primesc o veste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel