Urmărește emisiunea live


Procuror aruncat în închisoare, achitat de ÎCCJ. Declarații cutremurătoare

Gerenyi Istvan Peter
Gerenyi Istvan Peter

Avocatul Gerenyi Istvan Peter, fost procuror, aruncat în arest de DNA Oradea, a fost achitat recent de ÎCCJ. 

Trimis în judecată în septembrie 2015 pentru trafic de influență, printr-un rechizitoriu semnat de procurorul Adrian Valentin Muntean de la DNA Oradea și confirmat de șeful de la acea vreme al DNA Oradea Cirpian Man, Gerenyi Istvan Peter a fost achitat definitiv pe 14 martie 2019. 

El a povestit, la Antena 3, că întrebând procurorul: ”Nu am comis nicio infracțiune, ce doriți de la mine”, i-a fost dat răspunsul: ”Știți foarte bine ce vreau”. Avocatul Peter a dezvăluit că i-au fost cerute denunțuri împotriva unor magistrați și împotriva unui fost coleg procuror și prieten. Gerenyi Istvan Peter a dat foile albe înapoi. 

Cum i-a fost distrusă viața


”Ședința s-a desfășurat într-un hal de nedescris, parcă eram la circ” a mărturisit avocatul, care a precizat că judecătorul din cazul său avea dosar la DNA. În ziua în care a fost condamnat, spune că nu i-a venit să creadă: ”Nu-ți vine să crezi. Simțeam că o să fiu condamnat. Sunt marcat pe viață. Familia a suferit foarte mult. Nici nu pot să vă descriu. Am scrisorile din arest. Și acum recent am luat o scrisoare, 10 minute am plâns. Băiatul meu cel mare era student la drept, era bursier, după cele întâmplate, a repetat anul, a vrut să se lase de facultate, a intrat într-o depresie, era și sportiv, a abandonat tot. Soția era un schelet uman. La ÎCCJ, simțeam că o să fiu achitat, dar, totuși, mi-era frică, pentru că am trecut prin această tortură. Când am văzut că e achitare a fost un moment de descătușare în adevăratul sens al cuvântului. Am plâns cu toții. Nu-mi vine să cred nici acum, după patru ani de calvar.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel