Proces casă Iohannis: Decizie a magistraților de la CA Pitești

Klaus Iohannis așteaptă decizia Curții de Apel Pitești în procesul privind casa din Sibiu. Magistrații CAP au amânat pentru miercuri  pronunţarea în acest dosar care se judecă de circa 16 ani.  

UPDATE: Magistrații Curții de Apel Pitești au respins, miercuri,  contestația în anulare formulată de președintele Klaus Iohannis. Decizia este definitivă.

"Ia act de renunţarea la cererea de intervenţie. Respinge contestaţia în anulare. Obligă contestatorii la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 1.700 lei către intimata Antonescu Elisabeta şi 1.700 lei către intimaţii Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Steluţa Ancuţa", se arată în încheierea de şedinţă publicată pe portalul instanţelor de judecată din Argeş.

În acest moment nu mai există nicio modalitate de a ataca decizia instanței, contestația în anulare fiind singura cale extraordinară de atac.

UPDATE: Curtea de Apel Piteşti a amânat cu o săptămână, miercuri, pronunţarea în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia preşedintelui Klaus Iohannis.

"Amână pronunţarea la data de 22.02.2017", se precizează în încheierea de amânare iniţială a pronunţării, postată pe portalul instanţelor de judecată din Argeş.

Știrea inițială:

Decizia de a se trece la judecarea contestaţiei a fost luată după clarificarea aspectelor legate de stabilirea persoanelor care au calitatea de moştenitor al soacrei preşedintelui, Georgeta Lăzurcă, la rândul ei parte în proces înainte de decesul survenit în anul 2016. În baza unei adrese primite de la serviciul de stare civilă din Sibiu, din care rezulta că soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, este unic moştenitor, completul de trei judecători a stabilit că sunt îndeplinite condiţiile pentru continuarea judecăţii.

Avocatul familiei Iohannis, care considerase că adresa respectivă nu este suficientă, în lipsa unui document de succesiune legalizat de un notar, a formulat o ultimă cerere privind citarea soţiei preşedintelui şi în noua calitate procesuală, aceea de moştenitor. Solicitarea a fost respinsă, instanţa constatând că citarea este legal îndeplinită, Carmen Iohannis fiind deja parte în dosar.

[citeste si]

După începerea dezbaterilor pe contestaţia în anulare, acelaşi avocat s-a pronunţat pentru admitere, invocând argumentul că instanţa care a judecat cauza a fost indusă în eroare de existenţa la dosar a mai multor erori materiale. El a cerut Curţii de Apel Piteşti să anuleze sentinţa pronunţată de o instanţă din Braşov şi să stabilească un nou termen pentru rejudecare.

Avocatul celorlalte părţi din dosar s-a pronunţat, în schimb, pentru respingerea contestaţiei în anulare. El a susţinut că partea adversă a venit cu susţineri nefondate, a acţionat cu rea-credinţă, iar prin argumentele aduse, contestaţia ar fi "un recurs la recurs".

După finalizarea dezbaterilor, preşedintele completului de judecată a anunţat că instanţa rămâne în pronunţare asupra contestaţiei în anulare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel