Problemele sectorului forestier, analiză de URGENŢĂ la Minister

Pădurar găsit mort
Pădurar găsit mort

Două grupuri de lucru vor analiza problemele din sectorul forestier, iar un raport va fi redactat la finalul consultărilor.

Entităţi din domeniul forestier ce provin din toate regiunile de dezvoltare vor face parte din două grupuri de lucru cu scopul de a analiza problematica din acest sector, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Apelor şi Pădurilor (MAP), transmis marţi Agerpres.

Decizia a fost luată după ce ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a finalizat seria de întâlniri regionale pe care le-a avut cu reprezentanţi ai proprietarilor şi administratorilor de păduri, ai sectorului de exploatare a lemnului, precum şi cu reprezentanţi ai industriei de prelucrare primară şi ai industriei mobile. Potrivit sursei citate, consultările au avut loc, în perioada 17 februarie - 3 martie 2018, în municipiile Bistriţa, Suceava, Râmnicu Vâlcea şi Piteşti.

'În urma parcurgerii etapelor de consultări, specialiştii ministerului şi participanţii la dezbateri au identificat trei tipuri de probleme: probleme cu caracter general (de exemplu, cele legate de finanţare şi cadru legal), probleme cu caracter regional (specifice unor zone, cum ar fi tipul de proprietate) şi probleme punctuale. Pentru soluţionarea celor constatate, factorii implicaţi au convenit crearea a două grupuri de lucru, coordonate de Ministerul Apelor şi Pădurilor, care vor fi formate din reprezentanţi  ai proprietarilor de păduri şi ai administratorilor de ocoale silvice private, specialişti ai Romsilva, reprezentanţi ai sectorului de exploatare şi prelucrare a lemnului şi industriei mobile', relevă comunicatul MAP.

[citeste si]

În acest sens, un grup de lucru va reuni reprezentanţi ai entităţilor din domeniul forestier din Regiunile de Dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est şi Centru, în timp ce al doilea grup va fi format din reprezentanţii din domeniu, care provin din Regiunile de Dezvoltare Vest, Vest-Oltenia şi Sud-Muntenia.

Grupurile de lucru sunt coordonate de către specialişti din Ministerul Apelor şi Pădurilor, iar la finalul întâlnirilor va fi redactat un singur raport cu soluţiile propuse, ce va fi prezentat ministrului de resort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel