Problemele Google nu se termină. Departamentul de Resurse Umane va rămâne fără unul dintre conducători

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un director al Departamentului pentru Resurse Umane al Google va renunța la poziție în acest an.

Un director al Departamentului pentru Resurse Umane al Google, Eileen Naughton, va renunța la poziție în anul 2020, a confirmat compania pentru The Verge. Titlul lui Naughton era de vicepreședinte al Operațiunilor cu Oameni, departament al cărui scop era să fie „campionii culturii Google".

Cu toate acestea, cultura organizațională Google nu a fost la nivelul așteptat de mai multă vreme. Compania încă nu și-a revenit după știrile legate de abuzurile sexuale ale unor executivi Google și Alphabet, care au fost mai multe milioane de dolari după aceste fapte. Drept urmare, 20.000 de angajați au organizat proteste masive, iar unii au și părăsit Google.

De atunci, zeci de angajați ai gigantului au spus că firma s-a întors împotriva lor fiindcă au raportat cazuri de abuz sexual la locul de muncă, transmițând că Google și-ar fi salvat mai degrabă pielea sa decât pe cea a victimelor.

Nu este încă clar dacă Naughton a luat parte la unele decizii de a da afară angajați, iar unele situații presupuse, mult mai urâte, au avut loc înainte de mandatul său de patru ani.

În această situație, Naughton plănuiește să rămână în Google, dar într-un rol deocamdată necunoscut, ea spunând că vrea să renunțe la poziția din Departamentul pentru Resurse Umane pentru a fi mai aproape de familia sa din New York City. Această mutare este de înțeles, fiindcă Google își are sediul în Mountain View, California, iar Operațiunile cu Oameni nu ar fi mai fi eficiente dacă ar fi conduse de la distanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel