Probleme mari pentru Laboratorul Antidoping Bucureşti

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunţat, joi, pe site-ul său oficial, suspendarea pe o perioadă de şase luni a acreditării laboratorului antidoping de la Bucureşti.

Suspendarea a fost impusă ca urmare a unui număr de nonconformităţi faţă de standardul internaţional pentru laboratoare, pentru care laboratorul de la Bucureşti fusese suspendat provizoriu în data de 29 noiembrie 2017.

De la data menţionată, procedurile disciplinare au fost îndeplinite de o comisie independentă de disciplină, mandatată să facă o recomandare către Comitetul Executiv al AMA/WADA cu privire la statutul laboratorului. Suspendarea, care este luată în calcul de la data intrării în vigoare a sancţiunii provizorii, interzice laboratorului de la Bucureşti efectuarea oricăror activităţi antidoping, inclusiv analize de probe de urină şi sânge, menţionează comunicatul.

Pe perioada suspendării, probele care nu au fost analizate de laborator, probe aflate în procedură de confirmare şi alte probe care sunt supuse unei proceduri de confirmare (A şi/sau B), trebuie transportate în condiţii de siguranţă la laboratoare acreditate de AMA/WADA. Laboratorul de la Bucureşti poate face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în termen de 21 de zile de la notificare.

[citeste si]

În cazul în care laboratorul va îndeplini condiţiile impuse de comisia disciplinară, va putea aplica pentru reacreditarea sa înainte de expirarea suspendării de şase luni. Dacă aceste condiţii nu vor fi îndeplinite, Agenţia Mondială Antidoping ar putea prelungi suspendarea cu încă şase luni, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel