Probleme cu laptele și cornul. Au fost demarate controale

Din cauza mai multor probleme privind calitatea produselor livrate în școli, au fost demarate mai multe verificări. 

Prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a dispus, printr-un ordin, continuarea verificărilor privind furnizarea produselor lactate şi de panificaţie în unităţile de învăţământ.

Prefectul a declarat, pentru Agerpres, că în anumite localităţi vechiul contract încheiat între Consiliul Judeţean Harghita şi o firmă din Turda, care furniza produse de panificaţie, a fost reziliat, iar noua licitaţie a fost câştigată de alte două firme, motiv pentru care se impune monitorizarea în continuare a furnizării produselor şi luarea unor măsuri, dacă se constată deficienţe.

"Am dispus instituţiilor cu atribuţii de control în aplicarea acestui program să contribuie la perfectarea unui caiet de sarcini, pentru licitaţiile viitoare din anul şcolar 2019-2020, în sensul îndeplinirii tuturor condiţiilor de către furnizori sau distribuitori, pentru a evita apariţia unor probleme similare celor înegistrate până acum. (...) Mai mult, am dispus ca fiecare instituţie cu atribuţii de control, să întocmească, până la data de 5 a lunii viitoare, informări care să conţină constatările şi măsurile întreprinse", a precizat prefectul Jean-Adrian Andrei.

Probleme privind calitatea produselor livrate

Problemele privind calitatea cornurilor livrate în şcolile din Harghita au fost semnalate în nenumărate rânduri, firma din Turda fiind amendată de mai multe ori de inspectorii pentru protecţia consumatorilor din judeţ.

Situaţia a fost semnalată în mai multe şedinţe ale Colegiului Prefectural de către preşedintele CJ Harghita şi a fost discutată şi în grupul de lucru privind siguranţa în şcoli, autorităţile judeţene având mai multe întâlniri cu reprezentanţii firmei în cauză.

Vezi și: SALARII 2019. Cine câștigă mai bine în România?

Paște 2019. Maraton de încondeiat ouă la Sfântu Gheorghe

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel