EXCLUSIV  PROBLEMĂ mare cu inițiativa ”Fără penali în funcţii publice”. Întrebare-cheie pentru #Rezist

Fără penali
Fără penali

Deputatul Remus Borza a vorbit, în cadrul emisiunii "Borza Analytica" de la DC News, despre iniţiativa "Fără penali" - încă nematerializată, apreciind faptul că aceasta, chiar dacă ar fi pusă în practică, nu ar aduce nimic nou. 

"Iniţiativa 'Fără penali', atenţie, este în operă şi astăzi. Legat de acest lucru, să ne reamintim că există o lege dată încă de pe vremea lui Năstase care nu permite unui cetăţean condamnat să ocupe o funcţie de membru al Executivului. Acesta a fost şi motivul pentru care Dragnea, deşi era îndreptăţit să fie prim-ministru, fiindcă era preşedintele partidului care câştigase alegerile, nu a ocupat această funcţie. Deci, 'fără penali în funcţii publice'. (...)

E apă de ploaie, pentru că nici legislaţia actuală nu-ţi permite să exerciţi o demnitate publică atâta vreme cât eşti condamnat. Dacă eşti condamnat la închisoare e evident că nu poţi fi premier de la Rahova sau parlamentar de la Jilava. Iar dacă eşti condamnat cu suspendare, la fel nu poţi ocupa funcţii publice atât timp cât ai interdicţie dată de instanţă, ci de-abia după ce revine reabilitarea de drept. Nu schimbă cu nimic datele problemei această iniţiativă.

Nu schimbă cu nimic această iniţiativă, pentru că nici acum nu avem penali în funcţii publice. Să dea haştagii ăştia un singur exemplu de penal în funcţii publice!", afirmă deputatul Remus Borza.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel