Problema de logica la care copilul tau va raspunde mai repede ca tine. Tu stii sa o rezolvi? 80% din copiii sub 10 ani au reusit

Un puzzle lansat de National Geographic a devenit viral, dupa ce s-a demonstrat că prichindeilor le este mai usor sa-l rezolve decat adulților. Este vorba despre o imagine cu un autobuz caruia, la prima vedere, nu-i poti determina fata sau spatele.

”In ce directie circula autobuzul?” Este intrebarea pusa de cei de la National Geographic la o imagine cu un autobuz cu geamuri identice, caruia nu-i poti ghici direcția... la prima vedere. S-a dovedit insă ca acest puzzle este mai ușor de rezolvat de copii decat de adulti. La testul facut în Marea Britanie, 80% dintre copii au nimerit raspunsul, in timp ce adultii au intampinat reale dificultati in a gasi logica acestei imagini.

Puzzle autobuz

Raspunsul este simplu, insa este influențat de partea pe care se circula in tara respectiva. Indiciul tine de usile de acces, care nu se vad in imagine, ceea ce inseamna ca sunt pe cealalta parte a autobuzului. Daca esti din Romania, autobuzul circula pe partea dreapta. Usile de acces ale autobuzului nu se vad, ceea inseamna ca autobuzul circula inspre partea stanga. Dacă esti insa intr-o tara in care se circula pe partea stanga, autobuzul circula inspre dreapta.

Curios este ca, in Marea Britanie, 80% dintre copiii sub 10 ani intrebati au raspuns corect. Asta in timp ce adultii au avut serioase probleme in a ghici directia in care se deplaseaza autobuzul. Cum s-a ajuns la aceasta situatie? Intr-un studiu facut de University of London s-a descoperit ca micutii sub 12 ani percep informatiile vizuale in mod diferit fata de adulti.

Este crezut faptul ca cei mai tineri sunt mai priceputi, se folosesc de diferite detalii vizuale si experienta din trecut pentru a interpreta o imagine sau o situatie. Ei tind sa foloseasca prima impresie pe care creierul lor o percepe, facand-o cu mult mai putin acurata, dar mai rapida. Practic, copiii judeca mult mai simplist o imagine pe care o vad, pe baza informatiilor pe care le-au adunat pana atunci. Adultii, pe de alta parte, folosesc diferite forma de percepere vizuala, pe langa prima impresie, pentru a-si forma opinii.

La Noriel gasesti zeci de modele de puzzle care il va ajuta pe micutul tau sa-si dezvolte imaginatia si abilitatea de a face legatura intre lucruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel