Problemă cu insolația. De unde o ”luați” - nu se face doar de la caniculă! Dr Gherghinescu atrage atenția

insolație
insolație

Insolația este mai periculoasă decât credeți și nu se face doar pe caniculă!

Când facem insolație trebuie să știm că nu este deloc o chestiune banală, ci o urgență medicală. Aceasta nu se face neapărat pe caniculă, a atras atenția dr Carmen Gherghinescu, în EXCLUSIVITATE la Interviurile DC News și DC Medical.

Soarele orbitor nu e vinovat doar de apariția arsurilor solare. În ultimele zile, mulți români au ajuns la spital cu insolație și cu mai multe complicații date de aceasta.

Insolația, în sine, nu e neapărat apanajul caniculei, ci este, de fapt, rezultatul unei expunerii prelungite sau necontrolate la soare a capului, a explicat dr Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog la Spitalul Clinic Sanador, în EXCLUSIVITATE la Interviurile DC News și DC Medical.

Vara, pe caniculă, este recomandat să evităm expunerea la soare și la căldură

Problema e, a explicat dr Carmen Gherghinescu, că insolație nu faci doar dacă e foarte cald afară. Pentru că de fapt contează expunerea la soare a capului neprotejat. Iar complicațiile insolației nu sunt deloc de ignorat, ci chiar periculoase.

„Doctorii definesc insolația ca fiind expunerea capului la soare. Acum, dacă mergi pe mare, să spunem, nu ți-e foarte cald, că e vânt. Dar faci insolație. Insolația are mai multe componente, nu e vorba numai de temperatură. E vorba și de radiație solară și așa mai departe. Și insolația înseamnă de fapt un efect nociv asupra sistemului nervos central, adică înseamnă vasodilatație, poate să dea și reacție meningeală, poate să mimeze uneori chiar o meningită o insolație. La asta se adaugă și arsurile solare asupra corpului. Este, să spun, un cumul de elemente!, a arătat medicul. Afectarea dată de insolație poate duce și la hipertensiune intracraniană sau hemoragii cerebrale și este o urgență medicală! Adică, trebuie să ajungeți la spital!”, a zis specialista.

Mai multe detalii aflați pe DC MEDICAL.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel