Privatizare sistem de sănătate. Raed Arafat, declarație de RĂZBOI: Reacție explozivă!

Raed Arafat FOTO AGERPRES
Raed Arafat FOTO AGERPRES

Raed Arafat a reacţionat în cazul Ordonanţei care va privatiza sistemul de sănătate. 

"Ieri în cadrul ședinței de guvern au fost introduse în OUG destinată sectorului privat noi articole care vor avea cu siguranță un impact major, și nu unul pozitiv, asupra sistemului național de urgență. Încă de la început am trimis un puct de vedere asupra unor prevederi cu impact negativ pe sistemul public de urgență, mai ales referitor la modificarea articolului 111 din Legea Sănătății. Spre surprinderea mea, și a multora dintre colegii mei, s-a mers și mai departe ieri seară prin introducerea unor noi articole care deschid drumul integral sectorului privat comefcial pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgență, care și așa este limitat caa suma comparativ cu nevoile reale.", a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook. 

Măsura, luată fără analize reale 

 

"Nu înțeleg care a fost caracterul de urgență că să se ia astfel de decizii peste noapte, fără analiză reală de impact și fără dezbateri reale, luând măsuri fără precedent, care vor destabiliza tot sectorul public de urgență, de la serviciile de ambulanță până la SMURD și UPU, fără excepție. Deschiderea accesului comercianților la bugetul de stat prin care este finanțat sectorul public de urgență este un pas care înseamnă că în câțiva ani vom împărți sumele cu toți care vor apărea pe piață în urmă acestei decizii aberante, ducând implicit la reducerea finanțării sectorului public în favoarea celui comercial.", a mai scris şeful DSU. 

VEZI ŞI OUG privatizare Sănătate. Val Vâlcu: Asta e, de fapt, problema! Nu ordonanța de urgență! Care sunt riscurile

"Nu este în favoarea pacientului"

 

"Oricum aceste demersuri în mod cert nu sunt în favoarea pacientului, chiar dacă ele sunt prezentate în acest mod. Nu înțeleg de ce se dorește atât de mult destabilizarea unui sector funcțional și care și-a dovedit eficientă inclusiv prin gradul de încredere al populației în acest sector care mai necesită mult de făcut în următoarea perioadă", a mai punctat Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel