EXCLUSIV  Prișcă, alegeri anticipate, cădere Guvern. Bogdan Chirieac: E foarte interesant ceea ce spuneţi. Subliniez lucrul acesta

Parlamentul României
Parlamentul României

Răzvan Prişcă, deputat PNL, a explicat, într-un interviu acordat DC News, ce s-ar putea întâmpla dacă moţiunea împotriva Guvernului Dăncilă ar trece în Parlament şi care ar fi modalitatea prin care ar putea fi declanşate alegerile anticipate.

"În acest moment colegii mei, liderii grupului din Camera Deputaţilor şi din Senat, cei care au iniţiat deja procedura de strângere de semnături, poartă deja negocieri cu colegii din opoziţie. Aportul colegilor din opoziţie nu e doar la textul moţiunii; trebuie ca până la depunerea moţiunii şi chiar până la vot să emane un plan în urma negocierilor. Perspectiva care ni se pare cea mai cinstită e aceea a unui moratoriu pe alegeri anticipate. Ar fi soluţia cea mai curată, cinstită şi transparentă.

Ipoteza aceea cu demisiile este falsă. Şi este falsă şi constituţional, ideea că toată lumea îşi dă demisia din Parlament şi rămâne gol. E falsă pentru că vin următorii de pe listă. Singurul mod de a ajunge la dizolvarea Parlamentului e prin doi candidaţi la funcţia de prim-ministru care să nu reuşească să obţină majoritatea", a explicat Răzvan Prişcă.

„E foarte interesant ceea ce spuneţi. Subliniez lucrul acesta: în cazul în care printr-o moţiune de cenzură ar pica guvernul PSD, s-ar putea propune doi candidaţi de prim-ministru care să pice în Parlament. În acel moment s-ar putea decanşa alegerile anticipate”, a subliniat Bogdan Chirieac, moderatorul emisiunii la care invitat a fost Răzvan Prişcă.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel