Principalul suspect în cazul asasinării unei jurnaliste malteze vrea imunitate pentru a spune ceea ce ştie

Principalul suspect în ancheta asupra asasinării jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia a cerut să i se asigure imunitatea în schimbul informaţiilor despre ceea ce el ştie în acest caz, au declarat sâmbătă surse apropiate dosarului pentru AFP, transmite Agerpres.

Yorgen Fenech a cerut să beneficieze de imunitate judiciară sâmbătă, în timp ce poliţia malteză continua să-l interogheze la sediul său despre presupusa lui implicare în asasinat. Potrivit unor surse poliţieneşti, omul de afaceri s-a plâns de dureri şi a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri. Starea sănătăţii sale nu a fost făcută publică pentru moment.

Presupusul intermediar la originea arestării sale, un şofer de taxi şi cămătar de 41 de ani, identificat ca Melvin Theuma, a fost de asemenea spitalizat vineri după ce se plânsese de dureri. El a fost transportat la spital, dar eliberat după câteva ore şi readus la sediul poliţiei pentru a fi interogat.

Suspectul, Yorgen Fenech a fost arestat miercuri pe iahtul său în timp ce încerca să fugă din arhipelagul mediteranean. El este considerat oficial drept o persoană care dispune de informaţii despre dosar, chiar dacă unele media şi familia jurnalistei îl prezintă ca pe un posibil comanditar al omorului. Acesta cere în prezent imunitate judiciară sau o formă de aranjament pentru a spune poliţiei ceea ce ştie despre asasinatul în care ar putea să fie implicate şi alte persoane. Decizia de a accepta sau nu cererea îi aparţine premierului maltez Joseph Muscat. Acesta i-a garantat deja imunitatea lui Melvin Theuma în schimbul unor informaţii verificate despre asasinat. Până în prezent, informaţiile furnizate i-au satisfăcut pe anchetatori, au declarat pentru AFP aceleaşi surse.

Daphne Caruana Galizia a fost ucisă în explozia maşinii sale sub care fusese plasată o bombă în 16 octombrie 2017. Ea dezvăluise unele dintre părţile dintre cele mai întunecate ale vieţii politice malteze, vizându-l în special pe premier, pe care îl acuzase că ar fi făcut din Malta o "insulă mafiotă".

Vezi și: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel