Prince, anchetă deces. Decizia justiției din America

Justiţia americană a anunţat, joi, că nu va declanşa urmărirea penală la finalul anchetei privind circumstanţele morţii lui Prince, în contextul în care nu a reuşit să stabilească cum şi-a procurat acesta analgezicul care i-a provocat decesul, relatează AFP şi Reuters.

Cântăreţul a murit la 57 de ani pe 21 aprilie 2016, fiind victima unui analgezic foarte puternic, pe care l-a luat din greşeală, crezând că este vorba despre un medicament împotriva durerii mult mai slab. 'Fără un mobil şi un suspect identificat', justiţia americană 'nu poate declanşa urmărirea penală în legătură cu decesul lui Prince', a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Mark Metz, procurorul din comitatul Carver, de care ţine Paisley Park, reşedinţa cântăreţului, situată nu departe de Minneapolis.

Acord amiabil

În paralel, Ministerul american al Justiţiei a anunţat joi un acord amiabil cu Michael Todd Schulenberg, medicul care l-a tratat pe Prince de două ori înainte de moarte. Cel care a recunoscut că a prescris o reţetă de analgezice Percocet unui apropiat al cântăreţului, deşi ştia că medicamentele erau pentru el, a acceptat să plătească o amendă de 30.000 de dolari justiţiei americane.

[citeste si]

De asemenea, el s-a angajat să se supună unor controale în următorii doi ani, de natură să urmărească medicamentele prescrise de el pe bază de reţetă. Mark Metz a reamintit, în cadrul conferinţei de presă, că ancheta a stabilit că medicamentele prescrise de dr. Schulenberg nu au provocat decesul muzicianului, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel