Urmărește emisiunea live


Prince, albume reeditate. Anunţul Sony Music

Prince
Prince

Sony Music a ajuns la un acord cu moştenitorii cântăreţului Prince pentru a relansa majoritatea albumelor artistului.  

Casa de discuri Sony Music a anunţat miercuri că a ajuns la un acord cu moştenitorii cântăreţului Prince pentru a relansa majoritatea albumelor ce compun catalogul muzical al legendarului star american al muzicii pop, informează AFP. 

După decesul artistului, în aprilie 2016, moştenitorii lui - fraţii şi surorile sale - au încheiat acorduri cu cele mai importante trei case de discuri din lume, deţinute de grupurile Sony, Universal şi Warner. În timpul vieţii sale, Prince nu a ezitat să îi critice adeseori pe directorii din industria muzicală. "Acest contract de distribuţie" vizează "35 de albume ale lui Prince care au fost deja lansate", a precizat grupul Sony pe site-ul său. "Contractul intră în vigoare astăzi şi vizează 19 albume lansate între 1995 şi 2010", au continuat reprezentanţii Sony, referindu-se la perioada în care Prince se despărţise de casa lui de discuri, Warner, şi îşi lansa creaţiile muzicale în calitate de artist independent. 

"Purple Rain", cel mai cunoscut album al starului pop, este exclus din acest contract

Începând din 2021, Sony va obţine şi drepturile de distribuţie în Statele Unite pentru alte 12 albume, precum "Controversy", "1999" şi "Around the World in a Day". Însă "Purple Rain", cel mai cunoscut album al starului pop din Minneapolis, este exclus din acest contract. Alte albume lansate de Prince în perioada 2014-2015 sunt incluse în noul acord. 

"Sony Music este onorată să joace un rol important pentru a păstra vie muzica lui Prince şi pentru a o face să devină accesibilă generaţiilor actuale de ascultători şi pentru viitorii fani", a precizat într-un comunicat Richard Story, preşedintele casei de discuri americane. "Artist autentic şi vizionar, Prince a schimbat lumea prin muzica lui, aducând iubire, bucurie şi inspiraţie pentru milioane de fani", a adăugat el. 

Prince era un inamic declarat al industriei muzicale 

Cu toate acestea, Prince era un inamic declarat al industriei muzicale şi al convenţiilor acesteia. La mijlocul anilor 1990, artistul a renunţat la colaborarea cu grupul Warner şi a apărut în public având scris pe un obraz cuvântul "sclav". A renunţat şi la numele lui de scenă pentru a adopta un simbol stilizat, pentru a evita astfel ca grupul Warner să îi controleze creaţia sa prolifică. 

Totuşi, spre sfârşitul vieţii, starul american a ajuns la o reconciliere cu casa Warner. În februarie 2017, o altă casă de discuri majoră, Universal, a anunţat că a achiziţionat drepturile asupra pieselor nelansate de Prince, ce au fost înregistrate de artist începând cu jumătatea anilor 1990. Contractul a fost declarat nul şi neavenit, după câteva luni, de instanţele americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel