Primul vaccin contra acneei. Inovația care aduce fericire pe chipul adolescenților

acnee
acnee

Cercetătorii americani au pus la punct un vaccin contra acneei. Este o premieră medicală care ar putea transforma visul a milioane de adolescenți din întreaga lume în realitate, apreciază site-ul Top Sante.

Adolescență fără acnee este dorința supremă a multor adolescenți. Acest vis ar putea deveni realitate foarte curând datorită unei echipe de cercetători de la Universitatea din California. Ei au demonstrat că anumiți anticorpi dirijați contra unei toxine, care este secretată de bacteriile responsabile de acnee inflamatorie, pot reduce această patologie. Această abordare revoluționară va duce la crearea unui vaccin contra acneei, potrivit studiului publicat în Journal of Investigative Dermatology. 

Chiar dacă acneea nu este o boală care amenință viața, consecințele sale psihologice pot deveni dramatice. Metodele actuale de tratament se dovedesc insuficiente și ineficiente în multe cazuri, unele pot avea efecte secundare greu de tolerat. Sunt cazuri în care adolescenții sunt prinși într-un cerc vicios: nu scapă de acneea, iar în plus se confruntă cu iritații, descuamarea pielii din cauza tratamentelor aplicate. Astfel, unii ajung chiar la depresie. Un vaccin contra acneei ar putea preveni toate acestea. 

Vaccin contra acneei: blochează reacția aflată la originea coșurilor

Strategia cercetătorilor care lucrează la acest vaccin este de a ținti direct toxina CAMP, produsă de bacteria Propionibacterium acnes (P. acnes), care se găsește în mod normal pe piele. În condițiile unor factori declanșatori, în special dezechilibre hormonale, toxina respectivă este secretată în exces, conducând la inflamația care determină apariția coșurilor. 

Cercetătorii au dezvoltat anticorpi capabili să atace CAMP și le-au administrat unor animale de laborator și, in vitro, pe celule cutanate umane. Rezultatele sunt categorice: reacția inflamatorie s-a redus în mod semnificativ. 

În continuare, autorii intenționează crearea unui vaccin care să prevină reacția inflamatorie și dezechilibrul microbian de la nivelul pielii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel