Primul președinte islamist din Egipt a fost învestit astăzi în funcție

244921-mohammed-morsi
244921-mohammed-morsi

Mohamed Morsi a devenit în mod oficial primul președinte islamist din istoria Egiptului, după ce a depus astăzi jurământul în fața Înaltei Curți Constituționale, relatează Reuters. Numirea sa în funcție vine la un an de la revoluția care l-a dat jos pe fostul președinte, Hosni Mubarak.

[caption id="attachment_198265" align="alignleft" width="310" caption="Foto: AP"][/caption]

Ceremonia de învestire a avut loc într-o bază militară din afara capitalei egiptene, unde consiliul militar care a guvernat după căderea regimului Mubarak i-a cedat puterea lui Mohamed Morsi. La ceremonie, Morsi a lăudat armata pentru că s-a ținut de promisiune și a respectat rezultatul alegerilor din iunie. Această declarație vine în ciuda recentei dispute dintre Frăția Musulmană și armată pe seama procedurii de depunere a jurământului - dacă junta considera că Morsi ar trebui învestit în fața Curții Constituționale, islamiștii au insistat ca acesta să depună jurământul în fața Parlamentului. Președintele a cedat până la urmă, dar nu a ezitat să sfideze armata după ce a depus un jurâmânt simbolic în piața Tahrir, locul în care a început revolta de anul trecut.

Mohamed Morsi a câștigat alegerile electorale din această lună, după ce a obținut 51,7% din totalul de voturi. Pe plan extern s-a angajat să respecte pacea cu Israel și a jurat că va face tot posibilul să oprească vărsările de sânge din Siria. "Transmitem un mesaj de pace în lume", a declarat acesta într-un discurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel