Primul autobuz fără şofer a făcut accident

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: captura video
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: captura video

Un autobuz fără şofer - "self-driving" - care făcea transferul pasagerilor de la aeroport, în Las Vegas, a fost implicat într-un accident în prima zi de serviciu.

Vehiculul electric care transporta "mai mulți" pasageri - a fost lovit de un camion cu viteză redusă, relatează BBC.

Nimeni nu a fost rănit în incidentul despre care oficialii orașului spun că a fost din vina conducătorului uman al camionului. Şoferul a primit ulterior o amendă de la poliție.

Acesta este primul autovehicul de acest tip, autonom, care a fost introdus pe drumurile publice din SUA.

Coliziunea vine o zi după ce Waymo - deținută de compania mamă Google, Alphabet - a anunțat că lansează o flotă cu taxiuri în Phoenix, Arizona.

Transportul de la Las Vegas, destinat transportului de pasageri către faimoasa bandă, utilizează un sistem dezvoltat de compania Navya, o companie franceză care își testează tehnologia şi în Londra.

Vehiculul fără şofer poate transporta până la 15 persoane și are o viteză maximă de 45 km/h, dar de obicei călătorește la aproximativ 25 km/h.

Un purtător de cuvânt al orașului Las Vegas a declarat pentru BBC că accidentul a fost "o coliziune minoră" și că naveta va reintra pe circuit în câteva zile după câteva teste de rutină.

"Un camion de livrare a ieșit dintr-o alee", a declarat Jace Radke, ofițer de informații publice. "Autovehiculul fără şofer a făcut ceea ce trebuia să facă și s-a oprit. Din păcate, elementul uman, șoferul camionului, nu s-a oprit."

Tehnologia "fără şofer" a fost implicată în accidente şi înainte, dar aproape toate incidentele raportate s-au datorat erorilor umane.La începutul acestui an, un vehicul autonom care a fost testat în Arizona, de Uber, s-a răsturnat după ce un alt șofer pe drum nu a dat prioritate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel