Primele sondaje după revolta din Franța. Ce se întâmplă cu Macron

Macron
Macron

Cota de popularitate a lui Emmanuel Macron scade la 23% în decembrie, potrivit ultimului sondaj, în plin protest violent al ''Vestelor galbene''.

În plină mișcare a "Vestelor galbene", cota de popularitate a președintelui Franței a scăzut la 23%, conform unui sondaj Ifop publicat duminică, 16 decembrie în Le Journal du Dimanche. O scădere de 2 puncte față de luna noiembrie. Procentajul celor care se declară satisfăcuți de Emmanuel Macron scade de la 25 %  la 23% în timp ce procentajul celor nemulțumiți crește de la 73 la 76.

Mai în detaliu, procentul celor "foarte satisfăcuți " rămâne stabil, 4% și celor "mai degrabă satisfăcuți" scade de la 21% la 19%. Printre "nemulțumiți", cei "mai degrabă nesatisfăcuți" sunt mai puțin numeroși decât în noiembrie (31% contra 34%). Cei "foarte nemulțumiți" reprezintă 45% din numărul de participanți la sondaj față de 39% din luna noiembrie.

Sondajul a fost realizat prin telefon, între 7 și 15 decembrie, pe un eșantion de 1943 de persoane reprezentative pentru populația franceză în conformitate cu metoda cotei.

Vezi și: Franţa: Haos pe autostrăzi, 'vestele galbene' au dat foc la cabine de taxare

Proteste "veste galbene". Macron, dezbatere majoră în Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel