Primele simptome ale bolii de care a fost operată de urgență Irina Rimes

Irina Rimes a primit un diagnostic crunt de la medici. Iată ce spune specialistul despre această boală și care sunt primele simptome.

Irina Rimes a primit diagnosticul în urma operației pe care a avut-o săptămâna trecută. 

Conform informațiilor vehiculate în jurul subiectului, se pare că artista ar fi fost diagnosticată cu endometrioză, una dintre cele mai zgomotoase și des întâlnite afecțiuni de natură ginecologică.

„Endometrioza afectează aproximativ 10% din femei, iar cauzele producerii endometriozei nu sunt cunoscute. De-a lungul timpului, au fost elaborate mai multe teorii, iar predispoziţia genetică a fost una dintre ele", explică dr. Roxana Chirilă pentru Revista Avantaje.

Cum se manifestă endometrioza

"Endometrioza este una din principalele cauze de durere pelvină cronică şi de infertilitate. Principalul simptom al acestei afecţiuni este durerea pelvină cronică, de obicei intensificată în perioada menstruaţiei. Uneori, durerea pelvină se intensifică şi în alte condiţii: la ovulaţie, în timpul sau imediat după contactul sexual, în timpul mişcării anselor intestinale, în cadrul altor procese fiziologice (urinare, defecaţie). Alteori, durerea este resimţită în spate, cu iradiere în membrele inferioare", citează avantaje.ro

Diagnosticul este dificil

"Diagnosticul este dificil, în urma istoricului pacientei, a consultului ginecologic şi a altor investigaţii ridicându-se de cele mai multe ori doar suspiciunea de endometrioză. Localizarea pe ovare (unul sau ambele) a endometriozei se manifestă sub forma unuia sau mai multor chisturi, decelabile ecografic.

Diagnosticul sigur al acestei afecţiuni se face doar intraoperator, tehnica laparoscopică fiind în general abordată", a mai explicat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel