Primele operaţii pe inimă realizate gratuit la Spitalul Judeţean Arad, după preluarea unei clinici private

Medicii arădeni au efectuat, marţi, primele intervenţii chirurgicale pe cord gratuite în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), după ce unitatea medicală a preluat compartimentul de cardiologie intervenţională ce funcţiona în clădire în sistem privat.

Începând de marţi, în spital se realizează gratuit intervenţii cardiologice pe arterele coronariene, respectiv angioplastii sau montare de stent. În cursul zilei au fost realizate primele cinci intervenţii de acest fel de către echipa medicală coordonată de doctorul Cristian Dina.

Conform conducerii Consiliului Judeţean, până acum aceste intervenţii se realizau doar în regim privat şi costau în jur de 13.000 de lei. După cumpărarea clinicii Cardiolife de către SCJU Arad, Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru achiziţionarea materialelor şi dispozitivelor necesare realizării operaţiilor.

"Până acum, bolnavii de inimă aveau două variante: să plătească intervenţia la Arad, în regim privat, sau să meargă la Timişoara, la Cluj sau la Szeged, unde îi costa alţi bani. Faptul că oferim de astăzi acest serviciu medical gratuit, cu unul dintre cei mai buni specialişti din vestul ţării şi poate chiar din România, faptul că pe oameni nu îi costă nimic şi se tratează la ei acasă, este cea mai mare bucurie", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca.

Anterior, Consiliul Judeţean a modificat organigrama şi statul de funcţii de la SCJU, având în vedere că au apărut paturi noi prin înfiinţarea compartimentelor de Cardiologie Intervenţională, Recuperare Respiratorie şi Laborator de Cardiologie Intervenţională.

La începutul acestui an, conducerea SCJU Arad anunţa că Secţia Clinică Cardiologie va fi extinsă cu un compartiment de cardiologie intervenţională. Acest compartiment funcţiona în regim privat la parterul spitalului, fiind preluat cu tot cu personalul medical, astfel încât intervenţiile chirurgicale pe cord să nu mai fie făcute doar în sistem privat în judeţ. La finalul anului 2018, firma care a deţinut compartimentul respectiv a decis să renunţe anticipat la contractul de închiriere a spaţiului de 311 metri pătraţi, iar aparatura a fost donată spitalului.

În luna mai, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a fost publicat un anunţ cu privire la intenţia spitalului de a cumpăra, prin licitaţie, consumabile medicale pentru cardiologie intervenţională în valoare de 16.629.498 lei. Este vorba în special de consumabile pentru angiografii, dar şi de alte materiale şi dispozitive destinate utilizării pentru următorii doi ani în compartimentele nou înfiinţate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel