Primele 50 de vagoane cu apă au ajuns în oraşul Chennai din India, afectat de secetă

Primul tren încărcat cu apă a ajuns în oraşul indian Chennai, un centru de producţie cu o populaţie de circa 4,5 milioane de persoane care se confruntă de mai multe luni cu un deficit de apă, relatează vineri agenţia DPA.

Trenul cu 50 de vagoane, încărcat cu 2,5 milioane de litri de apă, a sosit vineri în oraşul situat pe coasta sud-estică şi ar putea fi urmat de alte transporturi efectuate, pe cât posibil, zilnic, în funcţie de spaţiul disponibil de deplasare, a indicat un reprezentant al companiei de transport feroviar.

Trenul a străbătut în circa cinci ore cei 217 kilometri din Jolarpettai până în gara Villavakam din Chennai.

Apa provine din bazinul hidrografic Mettur, unul dintre cele mai mari din India. 

Rezervoarele care oferă în mod regulat apă locuitorilor din Chennai au secat vara aceasta.

Cantitatea de apă furnizată în sistemul de distribuţie al oraşului a fost redusă cu circa 40%, iar departamentul de profil utilizează cisterne pentru distribuirea zilnică a unei cantităţi limitate de apă.

Deficitul de apă a condus la închiderea unor şcoli, iar mai multe companii au luat decizia ca angajaţii lor să lucreze de acasă.

Totodată, mai multe hoteluri furnizează clienţilor lor apă cu raţia.

Mulţi locuitori petrec ore în şir la cozi pentru a se aproviziona cu apă din cisternele puse la dispoziţie de autorităţi.

Guvernul din statul Tamil Nadu, cu capitala la Chennai, încearcă să asigure locuitorilor minim 525 de milioane de litri pe zi, a relatat postul NDTV.

Regiunea se bucură de ploi în timpul sezonului musonic, din octombrie până în decembrie, iar situaţia pare că nu va schimba în bine până atunci.

Chennai este unul dintre cele 21 de oraşe care ar putea rămâne complet fără apă până în anul 2021, potrivit organizaţiei guvernamentale NITI Aayog, aminteşte DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel