Primarul Dorin Florea nu renunță la propunerea privind dreptul de a avea copil. ”Nu retractez nicio virgulă”

dorin florea
dorin florea

Primarul Dorin Florea spune că nu retractează nicio virgulă privind propunerea sa de anchetare socială a viitorilor părinţi.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat, miercuri, că nu retractează nicio virgulă din comunicatul său cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea naşterii unui copil, în ciuda autosesizării Consiliului Naţional pentru Combatere Discriminării (CNCD) şi a acuzelor formulate la adresa sa de către jurnalişti şi politicieni.

"Nu retractez nicio virgulă din comunicatul atât de controversat cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea naşterii unui copil. România reală este cea pe care eu o cunosc, iar tot ceea ce am spus este rezultatul unor analize obiective. Transmit mercenarilor care nu au înţeles mesajul meu, că tot ei au fost cei care au prezentat la capitolul 'ştiri horror' violuri, incesturi, părinţi care şi-au bătut şi omorât copiii, mame la 12 ani, nunţi cu regi şi împărătese la vârste de 12 şi 15 ani, copii scoşi la cerşit, la furat, copii care dorm în canale şi în ghene de gunoi, iar exemplele pot continua. Tot voi aţi prezentat, apocaliptic, ştiri despre demografia României peste 50 de ani. Când aţi avut dreptate? Oare de ce atâta încrâncenare pentru un subiect firesc cu privire la o situaţie gravă a României pe care toţi o ştim, dar ne prefacem că nu o vedem?! Este o realitate tristă a ţării noastre de la Cuza încoace, pentru care nimeni nu a dorit să găsească soluţii", a afirmat Dorin Florea miercuri, pe pagina sa de socializare.

Le răspunde politicienilor care l-au acuzat

"În ceea ce-i priveşte pe aşa-zişii politicieni, care s-au întrecut în acuze la adresa mea prin toate studiourile de televiziune, nu pot să spun altceva decât că se complac în mediocritate şi că rămân supuşi compromisului politic şi ipocriziei, trăsături pe care le manifestă din plin. Imaginea dezastruoasă a României în străinătate li se datorează pe deplin. Faceţi dvs. comparaţia dintre o mamă care îşi doreşte un copil cu adevărat, care trebuie să respecte tot felul de protocoale (să anunţe medicul de familie, să facă teste etc.), şi cealaltă situaţie, în care aflăm doar de la ştiri, când e trimisă şenilata pe viscol, că o femeie despre care nimeni nu ştia că e gravidă, trebuie să nască! Ceea ce am propus eu cu privire la ancheta socială este un lucru cât se poate de responsabil, pentru că doar aşa tinerii care vor să aibă copii pot fi conştientizaţi şi educaţi cu privire la tot ceea ce implică rolul de părinte", a spus Florea.

Se bucură că au fost dublate alocaţiile

"Mă bucur că au fost dublate alocaţiile pentru copii, dar ceea ce eu am propus este cu totul altceva: copiii nu trebuie aduşi pe lume ca sursă de venit, iar legislaţia trebuie să cuprindă măsurile despre care am vorbit! Cât priveşte decizia directorului CNCD, îi recomand să citească textul meu cu mare atenţie şi să meargă în zonele defavorizate, să vadă condiţiile în care trăiesc copiii aduşi pe lume doar pentru alocaţii. Mai mult, îi recomand să consulte normele legislative din Ungaria în acest domeniu şi să facă o comparaţie cu ceea ce am spus eu!", a subliniat Dorin Florea.

Propune introducerea obligatorie a unei anchete sociale

În urmă cu două zile, primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a susţinut, într-o postare pe facebook, că acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului ar trebui abordată în alt mod decât în prezent şi că propune introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care doresc să aibă copii, pentru a se evita situaţiile în care unii aduc pe lume copii doar pentru a avea o sursă de venit. Ulterior, el a dat declaraţii în presa centrală în care a menţionat că a făcut referire "la ţigani", pe care îi consideră cea mai mare problemă a României.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în privinţa declaraţiilor primarului municipiului Târgu Mureş, a precizat, marţi, pentru Agerpres, preşedintele instituţiei, Asztalos Csaba.

"Am demarat o autosesizare. Citaţia a fost deja transmisă către domnul primar, la biroul dânsului, la Primăria din Târgu Mureş. L-am citat pentru săptămâna viitoare, pentru marţi, la audieri, iar tot săptămâna viitoare, miercuri, aş vrea ca această speţă să fie dezbătută de Colegiul Director al CNCD", a declarat pentru Agerpres preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

Nu doreşte să facă aprecieri înaintea dezbaterii cazului.

"Nu aş vrea să comentez nici prima postare, nici declaraţia ulterioară, nu vreau să mă antepronunţ. Ce observ eu e că, probabil, se pare că toate problemele din Târgu Mureş au fost soluţionate şi acum ... cea mai mare problemă a oraşului este legată de strategiile naţionale de îmbunătăţire a natalităţii şi tot ce ţine de alocaţia de stat pentru copii, care, de altfel, este un drept constituţional, dacă ne uităm în Constituţie", a mai precizat preşedintele CNCD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel