'Primarul de noapte' - soluție la problemele nocturne ale metropolei

O soluție inedită pentru gestionarea problemele nocturne ale metropolei a fost aprobată la Praga.

Consiliul Municipal din Praga a aprobat componenţa unei noi comisii condusă de un primar de noapte, cu misiunea de a gestiona problemele cu care se confruntă oraşul după lăsarea întunericului, precum zgomotul provenind de la barurile şi localurile din capitala Cehiei, informează agenţia Xinhua. Noul organism va fi condus de Jan Stern şi va fi compus din reprezentanţi ai districtului 1 din Praga în centrul istoric şi ai poliţiei municipale.

Printre cele mai importante sarcini ale comisiei se numără rezolvarea plângerilor legate de zgomotul provenind de la baruri şi restaurante, dar şi promovarea unei vieţi de noapte sigure şi vibrante, care aduce beneficii atât întreprinzătorilor cât şi praghezilor. Jan Stern, cofondator şi operator al unui centru cultural, este unul dintre iniţiatorii ideii creării unei echipe însărcinate cu gestionarea problemelor nocturne ale capitalei. Pentru îndeplinirea acestor sarcini, echipa va elabora o serie de măsuri pe termen scurt şi lung, precizează Xinhua.

Citește și: Chipciu, început bun de sezon pentru Sparta Praga

Primul pas va fi majorarea numărului de agenţi de poliţie prezenţi în zonele cele mai afectate de probleme pe timpul nopţii, în care locuitorii reclamă că nu se pot odihni. Următorul pas va fi emiterea unei directive care va permite districtelor capitalei să stabilească ore de închidere ale localurilor în anumite zone. Comisia se va angaja, de asemenea, în comunicarea sistematică cu reprezentanţii cluburilor de noapte şi organizatorii evenimentelor culturale importante în vederea consolidării autoreglementării, a precizat Consiliul Municipal.

Citește și: Dieta de noapte. 7 Gustări - Ce să mănânci seara, să arzi calorii noaptea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel