Primarul care invită cetăţenii să-i spună cum să cheltuie bugetul local

Un primar din România vrea să afle opiniile cetăţenilor despre cum trebuie împărţit bugetul oraşului pentru 2020. El așteaptă propuneri de la localnici. 

Mihai Chirica, primarul din Iași, a început să strângă propuneri din partea cetăţenilor după ce bugetul de stat a fost aprobat, scrie Agerpres. 

"Trebuie să intrăm în dezbaterea oficială a proiectului de buget. Punctele tari vizează încercarea de a stabiliza economia prin refacerea balanţei comerciale a statului român, oprirea unor scurgeri inutile de fonduri publice indiferent dacă acestea vizau sau nu pensii speciale sau alte altele şi încercarea de a stabiliza economia prin abordarea proiectelor de infrastructură mare, cele care vor aduce creştere valorică pentru întreaga ţară. Actualul Guvern are de recuperat multe din ceea ce am putea numi sincopele ultimilor 30 de ani. Să ne gândim, nici până acum, noi Iaşiul, nu avem proiectul şoselei de centură. Le-a trebuit un an de zile să îl lanseze. L-au lansat, l-au oprit, iar acum nici nu mai ştim ce este cu el. O să vedem imediat după ce se apucă de treabă noul Guvern anul acesta. Să vedem ce se întâmplă cu celelalte proiecte de infrastructură mare pentru Moldova, autostrada şi Spitalul Regional de Urgenţe. Aş dori să subliniez importanţa şoselei de centură care, alături de alte măsuri locale, va contribui atât la fluidizarea traficului cât şi la reducerea poluării", a spus primarul Chirica într-o conferinţă de presă.

Proiecte desemnate de cetățeni

Potrivit acestuia, municipalitatea locală va aloca şi în 2020 fonduri pentru proiectele desemnate de cetăţeni.

"Îi rog pe ieşeni să depună proiecte. În săptămâna 6 - 12 ianuarie vom crea o platformă deschisă, iar proiectele care vor întruni cele mai multe voturi vor deveni realitate. Îmi doresc un oraş în care să îţi placă să trăieşti, să îţi creşti şi educi copii şi să îmbătrâneşti aici. Un oraş în care să îţi placă să îţi petreci concediul sau sa vii în vacanţă. Sunt multe de făcut, de la reducerea poluării, la un transport public modern şi predictibil, continuarea dezvoltării de zone verzi, creşe şi grădiniţe noi, siguranţa publică crescută şi servicii medicale de cel mai înalt nivel. Lucrul care mă bucură este ca avem acest potenţial de a le realiza. De asemenea, "Iaşi, oraş turistic" continuă să fie o preocupare pe care trebuie să o regăsiţi concret şi în buget. Şi vom face ceea ce ne permite legea pentru încurajarea dezvoltării economice a oraşului. De la afacerile mici, de familie până la atragerea de mari investitori. Îmi exprim însă public îngrijorarea cu privire la ceea ce aş putea numi blând încetinirea dezvoltării aeroportului, care pare a pierde teren în faţa competitorilor din Moldova şi nu numai. Şi, desigur, nu trebuie să renunţăm la finalizarea unor proiecte deja începute", a mai spus primarul Chirica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel