Primarul Brașovului cere transformarea a 1.000 de hectare de pădure

Foto: Primăria Brașov
Foto: Primăria Brașov

Primarul George Scripcaru solicită Regiei Pădurilor Kronstadt transformarea a 1.000 de hectare de pădure din jurul Brașovului în pădure-parc.

Această propunere a fost transmisă Regiei Pădurilor Kronstadt în cadrul proiectului ”Monitorizarea stării ecosistemelor forestiere și valorificarea potențialului recreativ, cultural și istoric al pădurilor urbane și periurbane administrate de RPLP Kronstadt RA”.

,,Astăzi, în urma discuțiilor pe care le-am avut în ultima perioadă cu specialiști din domeniu, dar și cu simpli cetățeni, am luat decizia de a solicita Regiei Pădurilor Kronstadt implementarea unui proiect de transformare a pădurilor din jurul Brașovului și ale Poienii Brașov în păduri-parc. După evaluările noastre este vorba de aproximativ 1.000 de hectare, aflate în proprietatea municipiului Brașov, care înconjoară orașul și care se învecinează cu cele două rezervații naturale, Tâmpa și Postăvarul. În felul acesta vom putea asigura, brașovenilor și turiștilor, posibilitatea de a se bucura de natura și frumusețea pe care orașul nostru o are de oferit", a declarat primarul George Scripcaru.

Cât costă acest proiect

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt RA, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) "Marin Drăcea" Brașov, implementează proiectul „Monitorizarea stării ecosistemelor forestiere și valorificarea potențialului recreativ, cultural și istoric al pădurilor urbane și periurbane administrate de RPLP Kronstadt RA", în valoare totală de 1.271.621 lei, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Scopul principal al proiectului este identificarea și punerea în valoare a potențialului pădurilor din Brașov și împrejurimi, precum și evaluarea biodiversității acestora. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel