Primăria Sibiu investeşte mai mult în cultură în 2017

primaria sibiu
primaria sibiu

Primăria municipiului Sibiu va investi în acest an cu 1,4 milioane de lei mai mult faţă de anul trecut în cultură.

Primăria municipiului Sibiu va investi în acest an cu 1,4 milioane de lei mai mult faţă de anul trecut în evenimente culturale, dar şi gastronomice, însă pentru aceasta este nevoie de proiecte care să fie incluse în agenda oraşului.

„Sibiul a crescut datorită vieţii sale culturale, la fel de importantă în dezvoltarea oraşului precum viaţa sa economică. Prin urmare, în cazul Sibiului, suportul oferit evenimentelor culturale reprezintă o investiţie. Alocăm anul acesta o sumă şi mai mare din bugetul local pentru cofinanţarea evenimentelor de pe Agenda Culturală - 8 milioane lei, comparativ cu cele 6,6 milioane lei puse la dispoziţia operatorilor culturali în 2016. Prin această creştere dorim să menţinem finanţarea evenimentelor cu tradiţie, dar să încurajăm şi depunerea de proiecte cu caracter gastronomic, dat fiind faptul că în 2019 regiunea Sibiu va purta titlul de Regiune Gastronomică Europeană. De asemenea, vom încuraja proiectele care marchează parteneriatul cu Luxemburgul, în perspectiva aniversării celor 10 ani de la Programul Sibiu Capitală Culturală Europeană”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Cei interesaţi pentru cofinanţare pot depune propuneri de proiecte culturale în perioada 21 martie - 20 aprilie, prin cererea şi în conformitate cu ghidul de finanţare afişate pe site-ul www.cultura.sibiu.ro

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel