Primăria Sectorului 4 susține performanța în sport

Daniel Băluță: La Școala 79, condiții similare cu acelea care le-au fost oferite până acum de state vest-europene, unde a acesta a fost organizat
Daniel Băluță: La Școala 79, condiții similare cu acelea care le-au fost oferite până acum de state vest-europene, unde a acesta a fost organizat

72 de sportivi din 9 state (Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Ungaria, Slovacia, Turcia, România și Filipine) s-au reunit, la sfârșitul săptămânii trecute, la București, pentru a participa la Campionatul European de WEKAF, organizat, în acest an, de Federația Română de Kali Eskrima Arnis în parteneriat cu Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ (D.A.U.I.) Sector 4. 

Competiția, la care au participat sportivi cu vârste cuprinse între 8 și 60 de ani, s-a desfășurat, în perioada 25 – 28 iulie, în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 79, din Sectorul 4, o sală încăpătoare și modernă, care le-a oferit sportivilor toate condițiile pentru ca această competiție importantă să se dovedească un real succes.

Fiecare zi a campionatului a fost plină atât pentru competitori, cât și pentru organizatori, având în vedere că fiecare sportiv a participat la câte 4 sau 5 probe, programul competițional începând la ora 8.00 și încheindu-se la ora 21.00. În total, au fost acordate 293 de medalii și 95 de cupe, adjudecate de sportivii care au ocupat locul I pe podium.

"Primăria Sectorului 4 a demonstrat, în ultimii ani, ori de câte ori a avut ocazia, că susține performanța în sport și promovează sportul de masă. Sportul înseamnă sănătate, competiție și fair-play și reprezintă o componentă importantă a educației copiilor noștri. Mă bucur că am putut găzdui o astfel de competiție și că Sectorul 4 le-a putut oferi sportivilor condițiile necesare desfășurării unui Campionat European, condiții similare cu acelea care le-au fost oferite până acum de state vest-europene, unde a acesta a fost organizat", a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Fiecare zi a campionatului a fost plină atât pentru competitori, cât și pentru organizatori

"Suntem încântați că ne-am îndeplinit onorabil îndatoririle de gazde și că le-am oferit acestor sportivi condițiile necesare derulării acestei competiții. Am văzut cât de mult au muncit acești sportivi, toate eforturile pe care le depun zilnic pentru a ajunge aici. A fost un concurs dificil și vreau să îi felicit pe toți cei care au participat la acest Campionat European, fie că este vorba despre sportivi, fie că este vorba despre antrenorii acestora. În același timp, vreau să-i felicit pe partenerii noștri de la Federația Română de Kali Eskrima Arnis, care a adus acest sport în România și a făcut posibilă organizarea acestei competiții aici", a spus, la rândul său, directorul general al D.A.U.I., Ana Maria Mocăniță.

Potrivit președintelui Federației Române de Kali Eskrima Arnis, antrenor emerit al sportului Orlando Călina, competitorii au fost încântați de organizare, apreciind nu doar condițiile, ci și locația sălii, aflată în imediata apropiere a Centrului Vechi al Capitalei, unde aceștia au fost cazați. În plus, în pauzele competiționale, au avut ocazia să viziteze Parcul Lumea Copiilor, Parcul Carol și zona centrală a Bucureștiului. "Dorim să mulțumim tuturor factorilor implicați din cadrul Primăriei Sectorului 4 care au făcut ca această competiție să se desfășoare în condiții optime și, de asemenea, ne bucurăm că vizitatorii din țările participante au fost plăcut surprinși de organizare și de condițiile competiței", a transmis Orlando Călina.

***

WEKAF este cel mai vechi sistem de arte marţiale filipineze, cu o vechime de peste 300 de ani. Funcţionează după reguli stricte şi, spre deosebire de alte sporturi de contact, presupune folosirea unui echipament de protecţie specific, ce nu permite în nici un fel accidentarea sportivilor.

Din Organizația WEKAF fac parte un număr de 42 de țări . Federaţia Română de Kali Eskrima Arnis este membră cu drepturi depline al WEKAF Cebu City Filipine din anul 2013, fiind reprezentată de Directorul WEKAF România, Dl. Președinte Călina Orlando – Antrenor Emerit al Sportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel