Primăria Sectorului 1 anunţă modernizarea lifturilor din blocurile reabilitate termic

Primăria Sectorului 1 anunţă semnarea primelor contracte pentru modernizarea lifturilor din blocurile reabilitate termic. Costurile integrale ale lucrărilor vor fi suportate de primărie. 

Primele 50 de contracte de mandat cu asociațiile de proprietari pentru modernizarea lifturilor din blocurile reabilitate termic au fost semnate ieri, 27 februarie 2019, la sediul Primăriei Sectorului 1. În baza acestor contracte, asociațiile de proprietari mandatează Primăria Sectorului 1 să facă lucrări de intervenție la lifturi, în numele lor.

Asociațiile de proprietari intră în programul de modernizare a lifturilor pe principiul "primul venit – primul servit", în funcție de data încheierii contractului de mandat. Primăria Sectorului 1 va suporta integral costurile, finanțarea fiind asigurată pentru toate categoriile de lucrări de intervenție.

"Este un proiect la care eu țin foarte mult, un proiect care face parte din angajamentele pe care mi le-am luat în fața cetățenilor Sectorului 1. Prin acest program vom crește și mai mult eficiența energetică a blocurilor și vom spori siguranța în exploatare a lifturilor", a declarat primarul Dan Tudorache.

Lifturile din blocurile reabilitate termic sau cele din blocurile care vor intra în programul de anvelopare vor fi modernizate prin implementarea a maximum trei pachete de soluții, în funcție de proiectul tehnic.

Ce conţin pachetele de soluţii

Pachetul de soluții 1: Lucrări de înlocuire/reparare, după caz, a troliului cu motor, cablurilor de tracțiune, eșafodajului pentru motor și reductorului, după caz, tijelor, arcurilor, clemelor, cablurilor de tracțiune, limitatoarelor de viteză, dar și cablului limitator de viteză și întinzător cablu;

Pachetul de soluții 2: Lucrări de înlocuire/reparare ale panoului de comandă cu un panou cu microprocesor și variator de frecvență, traductorilor (senzori pentru numărare stații și nivelare), magneților, cutiilor de comandă de palier și din cabina

Pachetul de soluții 3: Lucrări de înlocuire a ușilor exterioare cu uși automate/ semiautomate atât pentru puțuri cu structură din beton armat cât și metalică, dar și a cabinei.

Aceste soluții vor fi aplicate în funcție de situația de la fiecare bloc în parte. Pot fi aplicate una sau mai multe soluții. Noile echipamente vor fi autorizate I.S.C.I.R. și îndeplinesc toate standardele de performanță energetică stabilite de către Uniunea Europeană.

Programul de modernizare a lifturilor va aduce o economie de energie electrică de până la 30-40%, va spori condiţiile de siguranţă şi confort şi va reduce timpul de aşteptare a ascensorului.

Dosarul pe care fiecare asociație de proprietari trebuie să-l depună la Primăria Sectorului 1 trebuie să conţină actele asociaţiei (Statutul), procesul verbal al Adunării Generale şi o cerere de înscriere (care poate fi ridicată de la Registratura din Bd. Banu Manta nr. 9 sau poate fi descărcată de pe site-ul instituției: http://primariasector1.ro/modernizarea-lifturilor.html).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel