Primăria Sectorului 1, achiziție în premieră în administrația locală

imagine cu titlu ilustrativ
imagine cu titlu ilustrativ

Primăria Sectorului 1 va achiziționa, pentru înnoirea parcului auto, autoturisme nepoluante și "prietenoase" cu mediul înconjurător. 

Primarul Dan Tudorache a propus  Consiliul Local Sector 1, care a și  aprobat, în ședința de marți, achiziționarea, de administrația locală, de autovehicule electrice. Este vorba atât de autoturisme, cât și de autotutilitare. În plus, va fi achiziționată și infrastructura de încărcare necesară acestora.

"Mașinile electrice sunt de departe autoturismele viitorului. Din grijă pentru mediu, Primăria Sectorului 1 va achiziționa, pentru înnoirea parcului auto al instituției, mașini electrice, sută la sută ecologice. Astfel, ne aliniem normelor europene în materie și protejăm sănătatea noastră și a generațiilor viitoare", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Această hotărâre este în strânsă concordanță cu tendința de la nivelul Uniunii Europene cât și cu programul de guvernare care prevede ca, până în anul 2020, în România să fie funcționale cel puțin 20.000 de puncte de alimentare pentru mașinile electrice. Totodată, se va extinde și Programul Rabla destinat pentru achiziția de astfel de autovehicule, astfel încât în perioada 2018-2020, peste 100.000 de români să beneficieze de acest program și să achiziționeze o mașină electrică. Valoarea voucherelor este de 10.000 de euro.

[citeste si]

Avantajele mașinilor electrice constau în poluare zero pe țeava de eșapament, risc mult mai redus de incendiu sau explozie în caz de accident, datorită lipsei de combustibili, costurile de întreținere și alimentare sunt mai mici ca în cazul combustibililor clasici, zgomotul produs în mers este mult mai redus, iar timpul de încărcare este mai mic dacă operațiunea se face într-o stație specială.

Scopul achiziționării unor astfel de autovehicule îl constituie eliminarea treptată din mediul urban a autoturismelor care folosesc combustibili convenționali, pentru reducerea gazelor cu efect de seră, a poluării aerului și a poluării fonice locale.

Potrivit datelor statistice, în prezent în Romania sunt înmatriculate 430 de mașini electrice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel