Primăria Sectorului 1, nou proiect cu finanţare europeană. Dan Tudorache: Asta ne dorim

Proiect Sectorul 1
Proiect Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 implementează proiectul „Mecanisme și instrumente implementate la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București pentru fundamentarea deciziilor și planificării strategice pe termen lung”,proiect selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativăcofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European.


Lansat în data de 4 octombrie 2019, proiectul cu finanțare europeană are ca scop principal digitalizarea administrației publice, astfel încât cetățeanul să beneficieze de cele mai bune servicii publice. Datorită evoluției accelerate a tehnologiei informatice în ziua de azi, administrația publică trebuie să se adapteze la noile cerințe ale societății și să răspundă cât mai eficient la provocările pe care le au cetățenii în viața de zi cu zi.  

Ne dorim optimizarea procesului de luare a deciziilor, îmbunătățirea managementului resurselor (umane și financiare) și a calității serviciilor publice”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Obiectivul general al proiectului constă încreșterea calității procesului decizional la nivelul Primăriei Sectorului 1, București, prin implementarea unor instrumente de management strategic instituțional care să susțină planificarea strategică și fundamentarea politicilor publice, respectiv evaluarea indicatorilor de performanță a politicilor publice adoptate.

Rezultatele preconizate ale proiectului:

 

- Strategia de management și dezvoltare a instituției (inclusiv criterii de prioritizare a investițiilor la nivel local) elaborată;

- Planul strategic instituțional (PSI) aferent anilor 2020-2021 elaborat;

- Metodologie de implementare, monitorizare și raportare a indicatorilor Strategiei de dezvoltare instituțională a Primăriei Sectorului 1;

- Instrument IT suport pentru Planul anual al achizițiilor publice realizat în scopul îmbunătățirii planificării strategice și execuției bugetare;

- Proceduri ale sistemului de management al documentelor în vederea digitalizării realizate;

- Aplicație software pentru management documente implementată și auditată.

Valoarea totală eligibilă: 3.891.876,64 Lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European: 3.113.501,31 Lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Național: 700.537,78 Lei

Cofinanțarea eligibilă a beneficiarului: 77.837,55 Lei

 

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă și se desfășoară pe o perioadă de 30 luni (01 iulie 2019 – 31 decembrie 2021).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel