Primăria Cluj-Napoca, despăgubiri de 55 000 lei

Primăria Cluj-Napoca trebuie să plătească despăgubiri de aproximativ 55.000 de lei, după ce 19 şoferi au reclamat că li s-au stricat maşinile conducând pe străzile din municipiu.

Conducătorii auto s-au adresat unei firme de asigurări, care a acţionat, în anul 2008, primăria în judecată, pentru a recupera suma cu care a fost nevoită să îi despăgubească pe şoferi. 

După câţiva ani de judecată, instanţele de la Judecătoria Sectorului I Bucureşti, Judecătoria Cluj-Napoca şi Tribunalul Cluj au decis în favoarea firmei de asigurări. 

Astfel, în anul 2010, societatea de asigurare a cerut în instanţă obligarea Consiliului Local Cluj-Napoca la plata sumei de 54.929,49 lei, reprezentând despăgubiri achitate într-un număr de 19 dosare de daună. 

Un asemenea dosar a făcut obiectul unei Hotărâri de Consiliu Local, fiind discutat în şedinţa de marţi. Astfel, în martie anul trecut, Tribunalul Cluj a decis obligarea Consiliului Local la achitarea sumei de 5.691 de lei ca despăgubiri, 3.585 de lei dobândă legală şi 4.862 de lei cheltuieli de judecată, pentru unul din aceste 19 cazuri. Sumele au fost aprobate, marţi, în şedinţa de Consiliu local. 

Cazul se referă la un şofer care, în februarie 2008, a intrat într-o groapă de pe strada Oaşului din Cluj-Napoca, avariindu-şi maşina. Potrivit raportului de expertiză tehnică ataşat la hotărârea de CL, starea drumului public a fost cea care a cauzat şocul mecanic şi a condus la producerea daunelor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel