Primăria Capitalei, precizări despre lipsa apei calde și a căldurii

Crişan Andreescu / 22 noi 2019 / 20:42

Primăria Capitale face precizări despre lipsa apei calde și a căldurii în anumite zone ale Capitalei.

In legatura cu informatiile false dezbatute in emisiunile mai multor posturi TV, unde reprezentanti ai unor partide politice sau asa-zisi formatori de opinie au indus in eroare bucurestenii afirmand ca jumatate din imobilele racordate la sistemul centralizat de termoficare din Bucuresti nu au apa calda si caldura, solicitam difuzarea informatiilor corecte referitoare la distributia agentului termic in Capitala:

In acest moment, aproximativ 3% din imobilele racordate la sistemul centralizat de termoficare nu beneficiaza de apa calda si caldura la parametrii normali.

Concret, este vorba despre 250 de blocuri din cele 8.300 de blocuri racordate la RADET, din sectoarele 1,2,3 si 6.

Aceasta situatie este cauzata de faptul ca, odata cu răcirea vremii a început procesul de încărcare a sistemului (operatiune care nu se putea efectua inainte de perioada de consum), iar punctele termice de la capatul retelei, adica zonele unde nu mai exista CET-uri - Colentina si Pantelimon - se incarca mai greu. In aceste zone se pot resimti fluctuatii insa subliniem faptul ca nu este vorba despre avarii. Echipele RADET sunt in teren 24 de ore din 24 si pana maine, 23 noiembrie, aceasta situatie va fi remediata in cel mai scurt timp, precizează Primăria Capitalei într-un cominicat primit la redacției.